Da za projektovanje enterijera nije potrebno veliko znanje i poznavanje raznih arhitektonskih veština, dokazuje Autodeskov besplatna online aplikacija Homestyler.

Homestyler je aplikacija koja radi iz vašeg web browsera pa nije potrebno da je instalirate, pa čak ni da je plaćate. Sve je besplatno, a da bi snimiti svoj projekat dovoljno je samo da se registrujete.

Homestyler radi u 2D i 3D modu. Radna površina u 2D modu podseća na klasičan AutoCAD, međutim ovde je sve prilagođeno korisnicima sa brzo i jednostavno crtanje. Opcijom prevlačenja ubacivaćete sobe, zidove, stepeništa ali i nameštaj, prozore i vrata. Kada nacrtate vaš stan iz snova, pređite u 3D mod i tamo proverite kako on izgleda u prostoru, ubacite cveće i – voila. Sve je spremo za štampu.

Homestyler ima i veliku bazu proizvoda materijala, nameštaja i bele tehnike pa je moguće odmah ih i naručiti, međutim ova opcija neće biti toliko interesantna domaćoj publici pošto od kompanija Dacor, Du Pont, Flor, Kohler ili Merillat malo šta toga može da se nađe u Srbiji.

U svakom slučaju, Homestyler je idealna alatka za jednostavno „stavljanje“ ideje na papir pa vam je toplo preporučujemo. Sve što treba da uradite jeste da odete na sajt www.homestyler.com i pustite mašti na volju.

Rad u 2D modu
U 3D modu pogledajte kako izgleda vaš stan iz snova