Prezentacije

Promocija LafargeHolcim nagrada u Novom Sadu i Beogradu

Povodom konkursa za 5. međunarodnu LafargeHolcim nagradu biće održane promocije 8. decembra u Novom Sadu i 9. decembra u Beogradu.

Promocija nagrade će se održati 8. decembra u 14:00 h u Novom Sadu, arhitektonski fakultet, IV sprat nastavnog bloka Fakulteta tehničkih nauka u Amfiteatru Ranko Radović Ah1a.

U Beogradu će promocija biti održana 9. decembra u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta sa početkom u 12:00 časova, a gostovaće Džulija King, ambasador Lafarge Holcim nagrade.

Džulija King je dobitnica LafargeHolcim nagrade u kategoriji Nova generacija (Next Generation Prize) za 2011. godinu, za rad pod nazivom Decentralizovani sanitarni sistem (Decentralized Sanitation System) – projekat koji obezbeđuje rešenje decentralizovanih sanitarnih sistema u Savda Gevri, planski naseljenom predgrađu 30km zapadno od Nju Delhija u Indiji.

Nagradni fond od 2 miliona dolara

LafargeHolcim nagrada je najznačajnije globalno takmičenje u oblasti održivog dizajna. Nagrade su otvorene za vodeće projekte profesionalaca kao i za smele ideje nove generacije koja spaja rešenja održive gradnje sa izvanrednim arhitektonskim rešenjima.

U organizaciji LafargeHolcim Fondacije za održivu gradnju, takmičenje identifikuje ideje sa najvećim potencijalom da ponude rešenja za današnje izazove rastuće urbanizacije i poboljšanja kvaliteta života.

Projekti i koncepti iz oblasti arhitekture, pejzažne arhitekture, urbanog dizajna, planiranja, tehnologije i građevinarstva imaju pravo prijave putem interneta na konkurs sa nagradnim fondom od 2 miliona dolara do 21. marta 2017. godine. Možete se prijavit na ovom linku.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *