Prezentacije

Zeleni građevinski materijali na srpskom tržištu

Savet zelene gradnje Srbije 28. i 29. juna u Sava centru u Beogradu organizuje dvodnevno predstavljanje održivih građevinskih materijala i sistema gradnje koji su dostupni na srpskom tržištu, najavili su organizatori.

Iskusni stručnjaci iz građevinske industrije upoznaće učesnike sa uticajima proizvoda na životnu sredinu i zdravlje ljudi – od procesa proizvodnje, preko transporta i upotrebe, do reciklaže ili procesa odlaganja.

Takođe, oni će predstaviti rešenja koja u tom smislu nude vodeći proizvođači građevinskih materijala kod nas i u svetu, kao i sve prednosti ponude održivih materijala u Srbiji.

Proizvođači i distributeri održivih građevinskih materijala u Srbiji organizovani su u nezavisnom udruženju Savet zelene gradnje Srbije koje je član Svetskog saveta zelene gradnje, najveće međunarodne mreže posvećene održivosti u građevinarstvu.

Srpsko tržište pokazuje veliko interesovanje za građevinske materijale koji imaju manje štetan uticaj na životnu sredinu.

Članovi Saveta koji će predstaviti kriterijume i standrade za održivost materijala ujedno su i najpoznatiji proizvođači na domaćem i međunarodnom tržištu: Knauf Insulation, Armstrong, Lafarge, Rigips, Simprolit, Firestone, Sika i Ytong, navedeno je u saopštenju.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *