Konkursi

Izabrani najbolji studentski radovi na Geberitovom konkursu

Na Salonu arhitekture, koji traje do kraja aprila 2014. biće predstavljeni radovi studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, nastali kao rezultat konkursa koji je raspisao Geberit.

Žiri koji su činili profesori FPU i predstavnici kompanije Geberit, odabrali su kao najbolji, rad pod imenom „Puls“ Petra Blagojevića. Drugoplasirani rad je „Kap“ Mirjane Milakić a trećeplasirani „Spoj“ Emilije Panić.

Tema konkursa bio je dizajn tipke za aktiviranje Geberit ugradnog vodokotlića, koji ove godine slavi jubilej – 50 godina postojanja (prvi ugradni vodokotlić proizveden je i ugrađen 1964.). Pravo učešća imali su studenti svih godina FPU. Njima je data apsolutna sloboda u odabiru materijala i vizuelnog rešenja tipke.

I nagrada – „Puls“ Petra Blagojevića

Puls - Petar Blagojević_prva nagrada

II nagrada –  „Kap“ Mirjane Milakić

Kap - Mirjana Milakić_druga nagrada

III nagrada – „Spoj“ Emilije Panić

Spoj - Emilija Panić_treća nagrada

Zahtevi koji je trebalo da budu ispunjeni su funkcionalnost, usklađenost forme i vizuelnog rešenja, inovativnost u odabiru materijala, trajnost. Pri tome, trebalo je imati u vidu da se radi o proizvodu namenjenom sanitarnim prostorijama, samim tim i specifičnim uslovima u kojima će se tipka nalaziti.

Na konkursu je učestvovao 21 student sa priložena 33 rada.

Tri nagrađena rada, uz sva ostala prispela rešenja, predstvljeni su na Salonu arhitekture, koji se od 26.3-30.4.2014. održava u Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu. Dođite i pogledajte u kom se pravcu danas kreću ideje mladih dizajnera.

Pogledajte i kako je izgledao prvi Geberitov vodokotlić.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *