Novi Sad će dobiti još jedan most
Konkursi

Raspisan konkurs za pešački most preko kanala DTD u Novom Sadu

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, Novi Sad objavila je poziv za učešće na konkursu za dizajn pešačko-infrastrukturnog mosta preko kanala DTD u Novom Sadu.

Naručilac i sprovodilac konkursa je Gradska i opštinska uprava, a konkurs je otvoreni, anketni, jednostepeni i anonimni. Predmet konkursa je izrada idejnog rešenja za pešačko-infrastrukturni most preko Kanala Dunav-Tisa-Dunav (DTD), kao i idejno arhitektonsko rešenje za poslovno-ugostiteljski objekat, koji se nalaze na ušću Kanala DTD u Dunav.

Cilj konkursa je detaljnija urbanističko-arhitektonska razrada svih elemenata u obuhvatu konkursa: mosta, pristupnih saobraćajnica, biciklističkog i pešačkog povezivanja sa okruženjem, način i vrstu uređenja zelenih i drugih slobodnih površina u okviru konkursne lokacije, kao i da se za objekat, određenog arhitektonskog programa (prema uslovima iz plana), izabere najkvalitetnije rešenje u skladu sa postojećim i perspektivnim kvalitetom ove atraktivne lokacije.

Rokovi i nagrade

Rok za predaju radova je 23. maj, dok žiri svoj rad mora da završi do 17. juna, a nagrađeni radovi biće predstavljeni javnosti. Prva nagrada za idejno rešenje biće milion dinara, dok će za drugo i treće mesto biti dodeljene nagrade od 700.000, odnosno 400.000 dinara.

Raspis konkursa možete videti ovde.

Konkursnu dokumentaciju i raspis možete preuzeti ovde.

Pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *