Ortofoto lokacije; Foto: Konkursna dokumentacija
Konkursi

Traži se idejno rešenje Dnevnog centra za smeštaj lica sa invaliditetom u Beranama

Nagradni fond je 17.500 evra, a rok za predaju radova je 25. decembar 2023. godine.

Služba glavnog gradskog arhitekte Opštine Berane u Crnoj Gori raspisala je nacionalni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje objekta Dnevnog centra za smeštaj lica sa invaliditetom starijih od 27 godina u Beranama.

Ukupan nagradni fond iznosi 17.500 evra i biće raspodeljen na prvu (8.500 €), drugu (5.500 €) i treću nagradu (3.500,00 €) , a rok za predaju radova je 25. decembar 2023. godine.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Unapređenje vizuelnog identiteta prostora

Osnovni cilj konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonsko rešenja objekta Dnevnog centra, koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz glavni projekat, što će uslediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada.

Opšti i krajnji cilj je stvaranje uslova za boravak lica sa invaliditetom u skladu sa standardima socijalne zaštite radi usmeravanja na razvoj praktičnih veština za svakodnevni život, razvoj i održavanje socijalnih i fizičkih funkcija.

„Od konkursnih radova se očekuje da ponude najkvalitetnije rešenje objekta i urade prostornu analizu uklapanja novog objekta sa svim svojim sadržajima u postojeći prostor sa detaljnim prikazom svih ograničavajućih faktora i potencijala prostora i uskladiti oblik predmetnog objekta sa već stečenim prostornim i planskim obavezama u neposrednom okruženju kako bi se unapredio vizuelni identitet prostora“ – navodi se u raspisu konkursa.

Površina obuhvata konkursa iznosi 1.752 kvadratna metra

Objekat bi programski trebalo da zadovolji primarnu svrhu, ali i da omogući dodatne prateće sadržaje koji pospešuju njegovu osnovnu ulogu.

Planirana lokacija se nalazi u zahvatu DUP-a”Obalsko naselje” na parceli od 1.752 kvadratna metra.

Novoplanirani objekat programski bi trebalo da zadovolji primarnu svrhu, ali i da omogući dodatne prateće sadržaje koji pospešuju osnovnu ulogu objekta, odnosno ponudi funkcionalno rešenje planiranih sadržaja.

Članovi konkursnog žirija

  • prof. dr Svetlana Perović, dekanka Arhitektonskog fakulteta UCG – predsednica žirija
  • Sonja Simeunović Vuković, dipl.inž.arh, Glavna gradska arhitektica Opštine Berane – stručna članica
  • Tamara Marović, M.Arch – stručna članica
  • Andrea Pajković, spec.sci.arh – stručna članica
  • Slobodan Petrović, spec.sci.arh – stručni član

Konkursni rokovi

Rok za predaju radova je 23.59 h (UTC+1), ponedeljak, 25. decembar 2023. godine.

Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do 30. oktobra 2023. godine, nakon čega će sva pristigla pitanja i odgovori biti objavljeni na internet stranici Opštine Berane do 13. novembra 2023. godine. Pitanja se šalju na adresu: [email protected].

Rezultati konkursa biće objavljeni do 22. januara 2024. godine, a raspisivač konkursa će nakon donošenja odluke žirija i predaje završnog izveštaja objaviti rezultate konkursa zvaničnoj internet stranici Opštine Berane.

Izabrali smo za vas...

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *