Aktuelno, Konkursi

Urbane oaze: konkurs za vertikalne bašte i zelene krovove

Nevladina organizacija Ecoist raspisala je konkurs za najbolja idejna rešenja unutrašnjih i spoljašnjih vertikalnih bašti kao i zelenih krovova.

Konkurs je namenjen studentima, a najbolji radovi biće predstavljeni na multimedijalnoj izložbi u okviru prve Međunarodne konferencije zelene gradnje (International Green Build Conference) koja će se održati u Beogradu 24. novembra 2011. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti svih fakulteta i univerziteta u Srbiji i to kao individualni autori ili kao timovi koji će svoja znanja i veštine udružiti u razvoju kreativnih ekoloških ideja. Rok za prijavu i dostavu radova je 20. 10. 2011. godine. Idejna rešenja se mogu dostaviti u formatu po izboru (3D animacija, maketa, crtež, renderi…).

Pored prilike da svoje radove predstave široj javnosti, a posebno međunarodnim i domaćim stručnjacima u oblasti zelene gradnje, autore najboljih idejnih rešenja očekuju i vredne novčane nagrade. Organizatori konkursa će nastojati da, u saradnji sa autorima i predstavnicima privrednog sektora, omoguće realizaciju najboljih rešenja tokom 2012. godine.

U saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod, beogradske opštine Stari grad, organzator će 23. i 24. septembra za zainteresovane studente organizovati 3 edukativne radionice koje će im približiti temu sve 3 kategorije ovog konkursa.

Dodatne informacije i formular za prijavu zainteresovani studenti mogu pronaci na web portalu: www.event.ecoist.rs

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *