Expo 2027 u Beogradu; Foto: Fenwick Iribarren Architects
Konkursi

Raspisan konkurs za dizajn paviljona Srbije za Expo 2027… koji traje 9 dana

Ponuđač je dužan da uz ponudu dostavi i skicu predloga dizajna, tekstualno i vizuelno obrazloženje koncepta, kao i rendere eksterijera i enterijera objekta.

Ministarstvo finasija objavilo je javni poziv za izradu dizajna paviljona Srbije za EXPO 2027. Kako je navedeno u pozivu, vrednost usluge modeliranja dizajna procenjena je na 9,99 miliona dinara bez PDV-a.

Kriterijumi za dodelu ugovora su cena, kvalitet, odnosno prethodno iskustvo na sličnim projektima, ekonomičnost rešenja i rok za izvršenje usluge konačnog dizajna paviljona, navodi se u dokumentaciji.

Konkurs je raspisan 5. juna, a rok za podnošenje ponuda, kada je i njihovo otvaranje, je 14. jun do podneva. Samo devet dana!

Srodni članci na portalu Gradnja:

Budući izgled EXPO 2027 u Beogradu

Ponude ponuđača koji uz ponudu ne dostave traženu skicu biće odbijene kao neprihvatljive.

Šta se sve traži da se uradi za ovako kraktak rok, definisano je u sledećim redovima:

“Ponuđač je dužan da uz ponudu dostavi i skicu predloga dizajna paviljona Republike Srbije za EXPO 2027 – tekstualno i vizuelno obrazloženje koncepta autorskog rada, kao i eksterijera i enterijera objekta (3D prikaz objekta sa materijalizacijom).”

“Skica mora da sadrži i okvirnu cenu realizacije tj. izgradnje objekta na osnovu dizajna paviljona bez PDV-a. Ponude ponuđača koji uz ponudu ne dostave traženu skicu biće odbijene kao neprihvatljive.”

Paviljon visine do 60 metara

Kako se navodi u dokumentaciji na Portalu javnih nabavki, orijentaciona spratnost objekta je Po+P+8, maksimalna zauzetost pod objektom 3.600 m², visina 60 metara sa maksimalnom bruto površinom od 30.000 m2.

Još jedan tender za Expo

Preduzeće EXPO 2027 doo raspisalo je 8. juna i tender za izradu idejnog rešenja, razradu i produkciju sadržaja dva tematska paviljona u okviru manifestacije EXPO 2027.

Usluge podrazumevaju izradu idejnog rešenja, njegovu detaljnu razradu, produkciju i realizaciju sadržaja, na površinama od 1.800 m2 i 3.600 m2.

Rok za podnošenje ponuda je malo razumniji – 23. jul.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Miodrag iz Peći

    E, sada, ako neki „Stranac“ dobije konkurs odmah će se javiti neki koji će tvrditi da je sve namešteno.

  2. Jelena

    Molim Vas da objavite rezulatate konkursa kako bi javnost imala uvid ko učestvuje u korupciji. Hvala unapred

Ostavite odgovor

Obavezna polja *