Aktuelno, Konkursi

Pogledajte nagrađeno rešenje za Vip Mobile centar u Beogradu

Na konkursu koji je raspisao Arhitektonski fakultet u Beogradu u saradnji sa VIP Mobile prvu nagradu na konkursu osvojili su Jelena Petrović, Mirko Milanović i Dimitrije Puzović.

Cilj Konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rešenja objekta VIP Mobile Data Centra, koje će omogućiti optimalno prostorno iskorišćenje prostora, efikasnost i funkcionalnost, u skladu sa standardima i normama za ovu vrstu delatnosti. Od autora se očekivalo da, uzimajući u obzir namenu objekta i priložene uslove za izgradnju, ponude rešenja koje će omogućiti najbolju funkcionalnost, ali i iskazati njegovu inovativnost u skladu sa standardima moderne gradnje telekomunikacionih poslovnih objekta.

I nagrada

Jelena Petrović, Mirko Milanović i Dimitrije Puzović

VIP-I-nagrada_2

Rad je na najadekvatniji način zadovoljio sve kriterijume. Projekat ima balansiran odnos između forme i funkcije i na racionalan način rešave zadatke koji su zahtevani raspisom Konkursa. Materijalizacija je svedena i jasna, dosledno sprovedena, od poznatih materijala koji su dostupni na tržištu, što je pozitivno vrednovano. S obzirom na zahteve i specifičnosti objekta, autori su napravili dobar odabir konstruktivnog sitema.

VIP-I-nagrada_3 VIP-I-nagrada_4

 

II nagrada

Katarina Petrović i Nevena Balalić

VIP-II-nagrada_1_o

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *