Softver

Izašao SketchUp 2014: Novi Warehouse i BIM integracije

Sa 30 miliona aktivacija u poslednjih godina dana, SketchUp je postao najpopularnija aplikacija za 3D modelovanje. Stigla je i nova verzija!

Trimble Buildings Group, koji je 2012. godine otkupio program od Gugla, nedavno je predstavio SketchUp 2014, najnoviju verziju programa za 3D modelovanje namenjenu arhitektama, inženjerima i dizajnerima. Ova jednostavna za korišćenje ali izuzetno moćna aplikacija donosi novi 3D Warehouse ali i neke interesantne mogućnosti koje SketchUp uvode u svet BIM-a (Building Information Modelling).

sketchup-2014-noviteti-2

3D Warehouse je onlajn baza za pronalaženje, skladište i deljenje korisnih 3D modela. SketchUp 2014 donosi novi Warehouse u kojem je mnogo lakše pretraživati modele i organizovati ih u kolekcije. Nova zgodna mogućnost je integracija sa WebGL-om koja omogućava korisnicima da okreću modele u punom 3D okruženju pre nego što ih „skinu“ u aplikaciju. SketchUp je i podigao dozvoljenu granicu veličine modela sa 10 na 50 megabajta.

sketchup-2014-noviteti-1

Kako bi se maksimalno približio profesionalnim softverskim rešenjima, SketchUp dozvoljava i BIM integraciju pomoću opcija IFC Export (2×3 filetype), Classifier i Component Options.

Probnu verziju novog SketchUpa možete skinuti s ove adrese.

sketchup-2014-noviteti-3

 

Pogledajte novu Google alatku za mapiranje prostora.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *