Softver

Vidimo se na gradilištu… virtuelnom!

InsiteVR vam omogućava održite sastanak „na licu mesta“ sa sagovornicima iz bilo kog dela sveta.

Dobra komunikacija je temelj uspešne realizacije projekta, posebno kada je u pitanju arhitektura i građevinarstvo. Tokom vremena, ova industrija je sa 2D crteža prešla na 3D modele zahvaljujući programima kao što su SketchUp ili Revit. Međutim, iako se sa 3D modela i rendera daleko bolje može sagledati situacija kao i budući izgled objekta, i dalje nedostaje mogućnost da se pojedini detalji potpuno sagledaju i razrade. Tu na scenu uskače InsiteVR!

Program pruža mogućnost organizovanja sastanka na virtuelnom gradilištu a da pritom svako sedi u svojoj kancelariji.

InsiteVR je kao kada delite ekran računara ali u ovom slučaju u trodimenzionalnom prostoru. U čemu je zapravo stvar? Kako je cena opreme za virtuelnu realnost sve niža, kolaborativni VR ima potencijal da postane ono što je danas video poziv preko Skajpa. InsiteVR pruža mogućnost organizovanja sastanka na virtuelnom gradilištu a da pritom svako sedi u svojoj kancelariji. Program omogućava prezenteru da kontroliše 3D model, markira ga i zumira dok u isto vreme razgovara sa sagovornicima koji učestvuju u virtuelnoj seansi, piše ArchDaily.

Crtanje u VR-u

Prezenter može da održi VR sastanak „na licu mestu“ pokazujući svim „prisutnim“ detalje u razmeri 1:1 dok svako od učesnika može slobodno da istraži 3D model i markira kritična mesta u projektu. Program čak omogućava i slobodoručno crtanje u virtuelnom 3D prostoru.

Kompatibilnost

InsiteVR je kompatibilan sa Revit, SketchUp, FBX, OBJ i drugim CAD softverima, pa ako želite da održite VR sastanak, treba vam odgovarajuća oprema kao što je ova: GearVR (129 dolara), Oculus Rift (349 dolara) ili HTC Vive (559 dolara).

Ukoliko vas je zainteresovao ovaj softver, više informacija o njemu možete pročitati ovde.

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *