Softver

3D štampač po meri (razmaženih) arhitekata

Plactonics Ark će biti štampač koji će skratiti vreme pripreme za štampu s nekoliko sati na nekoliko minuta.

Potrošili ste pola dana na kalibraciju mlaznice štampača ili na pripremu fajla samo zato da biste na kraju saznali da imate zid kojem niste zadali debljinu? Onda je za vas neki drugi model 3D štampača, a ovaj može biti pravi izbor.

Naime, Platonics Ark je 3D štampač koji se trenutno razvija u Helsinkiju s idejom da se uklone sva neophodna podešavanja i komplikovane tehničke procedure koje korisnici moraju da prođu pre nego što bi odštampali ono što žele.

Pogledajte kako radi ovaj 3D štampač:

Štampač ima funkciju samočišćenja i samokalibracije, a njegov modularni dizajn oslobađa korisnike od komplikovanog održavanja.

 

Plactonics Ark će navodno biti štampač koji će skratiti vreme pripreme za štampu s nekoliko sati na nekoliko minuta. Štampač ima funkciju samočišćenja i samokalibracije, a njegov modularni dizajn oslobađa korisnike od komplikovanog održavanja.

Prema rečima proizvođača, od CAD-a do fajla spremnog za štampu u STL formatu potrebno je svega 4 koraka zahvaljujući njihovom softveru koji je kompatibilan s programima kao što su Archicad, RevitRhino, Vectorworks i Sketchup.

Drvo, bakar, bronza…

Takođe, ovaj 3D štampač ima još jednu veliku prednost u odnosu na konkurenciju. Naime, osim s konvencionalnim mat i transparentnim materijalima, ovaj štampač može da radi i s drvetom, terakotom, glinom, granitom, bakrom i bronzom.

A cena?

Plactonics Ark se može poručiti s platforme Indigogo gde se trenutno odvija kampanja za finansiranje. Početna cena mu je 2.095 evra, a prvi primerci počeće da stižu u aprilu 2018. godine.

Foto: Platonics

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *