Materijali

Izračunajte koliko energije možete uštedeti izolacijom

Online alat kompanije Knauf Insulation pomoći će vam da izračunate koliko ćete energije uštedeti ukoliko pravilno izolujete dom.

Protekla zima pokazala nam je kako jaka može biti i koliko je bitno imati dobro izolovanu kuću. Bilo da se grejete na gas, drva ili struju rasipanje energije biće manje ukoliko obratite pažnju na termičku izolaciju vašeg doma. Ovaj online alat će vam iskazati potencijalnu uštedu u brojkama koja vas može šokirati.

Na sajtu Knauf Insluation pronaći ćete Kalkulator na kojem prvo treba izabrati lokaciju vaše kuće. Potom treba izabrati tip kuće u kojoj živite i tu možete birati od standardne jednoporodične preko kuća sa grejanim podrumom pa sve do stambenih zgrada sa ravnim krovovima. Potom unesite površinu kuće kao i broj etaža.

 

U sledećem koraku izaberite vrstu grejanja. Na rasploganju su sve vrste grejanja koje se kod nas koriste kao što su ona na gas, lož ulje, struju ili drva. Potom izaberite od čega je napravljen vaš dom. Cigla? Beton? Nažalost, drvo nije na raspolaganju mada se i ono ređe korisiti na našim prostorima. Na kraju izaberite vrstu stolarija: drvena, aluminijumska ili PVC.

Za standardnu kuću od 120 kvadratnih metara koja se greje na struju dobili smo računicu da je za jednu grejnu sezonu treba čak 3.200 evra. To je zaista puno pa vam stoga ovaj online alat nudi mogućnost da sračunate koliko ćete uštedeti energije, pa samim tim i para, boljom izolacijom.

Izaberite debljinu mineralne vune na zidovima, tavanu i podrumu i videćete da se račun može smanjiti i do tri puta.

Ova sjajna online alatka na slikovit način prezentuje koliko je bitno imati dobro izolovanu kuću i koliko će vam to para uštedeti. Energetski efikasna kuća možda jeste skuplja u startu ali će se vremenom sigurno isplatiti.

Pozdravljamo ovakav interaktivni pristup Knauf Insulationa kupcima jer im na slikovit način dočarava šta oni zapravo prodaju i kakve koristi kupci mogu imati od njihovih proizvoda.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Branislava

    jeste da je i ovo skupo ali se isplati. mi smo uradili demit pre tri godine i smanjili smo racun ynacajno! mnogo manje trosinmo struje jer je ono ne izdrljivo!

  2. Knezevic Z

    Koliko je potrebno vremena da se izvede toplotna izolacija. Moja kuca je oko 120 kvadrata.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *