Nameštaj i oprema

Japanski smederevac greje i u vanrednim situacijama

Za razliku od ostalih grejnih tela koja koriste gas ili struju, ovoj pećki zemljotresi, tajfuni i ostale nepogode ne mogu ništa.

Japanski model peći na drva AGNI hutte osvojio je nagradu na Good Design Awardu za poštovanje principa održivosti koji imaju za cilj da poboljšaju funkcionisanje kako industrije tako i društva. Žiri je tokom ocenjivanja, osim estetskih karakteristika, kao bitan kriterijum postavio uticaj proizvoda na društvo. Japanski smederavac je tu bio bez premca!

agni-hutte
Dobitna kombinacija: Liveno gvožđe i puno drvo

Za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnjem Good Design Award dosta pažnje posvećeno je mogućnostima proizvoda koje mogu da ispolje u hitnim slučajevima, piše Designboom.

agni-hutte-02

Isao Suiz, dizajner AGNI hutte, istakao je da je upotreba peći na drva u prednosti u odnosu na grejna tela koja koriste gas u slučaju zemljotresa, tajfuna ili drugih elementarnih nepogoda.

agni-hutte-01

agni-hutte-05

Ova pećka, osim što predstavlja dodatni izvor grejanja, može služiti i za pripremanje hrane, ali doprinosi i tradicionalnom izgledu prostorije u kojoj se nalazi. Za razliku od naših smederevaca, na japanskom se spremaju morski plodovi…

agni-hutte-04

Ova pećka ima usavršenu tehnologiju za efikasnije sagorevanje, što znači da se i kedrovina i čempres, koji se izbegavaju kao ogrev, mogu efikasno koristiti i u potpunosti razložiti.

agni-hutte-06

agni-hutte-07

Foto: AGNI

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *