Nameštaj i oprema

Lepota cvetnih tapeta

Cvetovi su bili i ostali jedan od najčešćih i uvek aktuelnih motiva na tapetama. Da bi izgledali neodoljivo na vašem zidu, morate ih smisleno uklopiti u ostatak prostora. Sa par naših saveta, saznaćete kako.

Savet 1: Ukoliko se odlučite za šareni dezen na zidu, ostatakom prostorije treba da preovladavaju smireniji motivi i boje. Uz cvetove na zidu, opredelite se za pruge ili jednobojni materijali na  nameštaju, zavesama ili jastucima.

Ponekad je moguće pronaći štof ili materijal istog proizvođača sa potpuno istim motivima kao i tapeta. Ovo je super materijal za šareni jastuk koji ćete postaviti između mnogobrojnih jednobojnih.

Savet 2: Najbolje da boja jastuka ili drapera bude jedna od boja sa tapete. Znači, ukoliko se na tapeti nalaze cvetovi zelene, žute ili plave boje  odlučite se za jednobojne jestuke u ovim bojama.

Na slici ispod su vrlo kvalitetne cvetne tapete proizvođača Graham&Brown čija cena se kreće od 4.500 do 6.500 dinara po rolni. Jedna rolna je dovoljna da pokrije 5 kvadratnih metara zida.

Na slikama ispod su tapete cvetova jarkih boja proizvođača Eijffinger koje možete nabaviti u mnogim salonima u Srbiji. Njihova cena se kreće oko 50 evra/rolni.

Mnogi moderni i zanimljivi enterijeri su uređeni upravo sa cvetnim motivima na zidovima. Pogledajte i uverite se koliko efektne ove tapete mogu biti.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *