Nameštaj i oprema

Deo svakog hodnika: Cipelari, komode i vešalice

Koliko je potrebno prostora da se smesti cipelar a koliko za garderober? Pogledajte zanimljiva rešenja nameštaja za hodnike.

Evo jednog primera za ilustraciju: Da bi smestili 40 pari cipela, potrebna vam je polica dužine 160, visine 83 i dubine 23 centimetra. Polica bez frontova na slici dole levo se sastoji iz 40 manjih odeljaka veličine 11 x 21 x 19cm u koji može da se smesti jedan par cipela. Za čizme i duboke cipele je potreban nešto veći prostor. Pored je otvorena polica za cipele sa nešto drugačijim rasporedom odeljak visine 166 i dubine 30 centimetara.

polica-za-cipele

Cipelar može da da skladišti dosta cipela koje se ne vide. Sa dve fioke iznad su dodatni prostor za odlaganje sitnica. Dubina cipelara sa frontom koji se otvara na makazice je 35 cm, dužina 103 a njegova visina 106 centimetara.

cipelar

Ormar sa kliznim vratima je rešenje za smeštanje cipela, jakni ili peškira bez potrebe za mnogo prostora. Iznad praktičnih kliznih vratamogu se postaviti kukice za kačenje jakni a ispod deo za sedenje sa prostorom za odlaganje. ukupna visina je 189 cenimetara. Dubina godnjeg dela za odlaganje je 29 a donjeg sedalnog 48 centimetara.

vesalica-u-hodniku

Komoda za cipele koja je ujedno i klupica je vrlo praktično rešenje. Dubina od 47 cm dozvoljava da se pored na police, cipele smeštaju i u prostor na vratima. Klupicu možete iskoristiti i za skladištanje detalja kao što je učinjeno na slici ispod. Visina dela za sedenje se 51 centimetar.

namestaj-za-hodnik

Pogledajte još neke od modela nameštaja za hodnike koje preporučuje nemački proizvođač Car Mobel.

ogledalo-u-hodniku

garderoba

(slike: car-moebel.de)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Za mali hodnik: Ogledalo, stolica i čiviluk u jednom elementu | Gradnja

    […] Pogledajte koliko prostora je potrebno da se smesti cipelar a koliko za garderober. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *