Novi objekti

Pogledajte kako će izgledati stambeno-poslovni kompleks u Podgorici vredan 140 miliona evra

U momentu kada čitav region pokušava da dovede bogate šeike u svoje zemlje, Crna Gora je očigledno odlučna da na kraju pobedi. Šeik Zajed, ujedinitelj i osnivač Ujedinjenih Arapskih Emirata, dobio je danas ulicu u Podgorici!

„Atlas Capital Centar“ predstavlja spoj poslovne, komercijalne i rezidencijalne zone, ukupne površine od oko 93.000 m2. Smešten je u centralnom delu grada, preko Morače. Granice lokacije na kojoj se nalazi zapravo su ulice Cetinjski put, Bulevar Ilije Plamenca i Ljubljanska. Osim toga, objekat je kružnim tokom direktno povezan i sa Bulevarom Džordža Vašingtona i Bulevarom Revolucije. Ukupna investicija iznosiće čak 140 miliona evra.

Kako je objavljeno na zvaničnoj Internet stranici „Atlas Capital Centra„, poslovni deo kompleksa sačinjen je od dve celine i hotela u sredini. Nivo prizemlja i nivo -1, predstavlja komercijalnu zonu u „Atlas Capital Centru“. Rezidencijalni deo ima pet stambenih lamela, a ovde će biti smešteno i 90 luksuznih poslovnih apartmana.

atlas-podgorica-4

atlas-podgorica-5

atlas-podgorica-1

atlas-podgorica-2 atlas-podgorica-3

Projekat ovog stambeno-poslovnog centra izradio je „BusinessArt„, čije je sedište u Italiji, a koji posluje u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Staklena fasada prepoznatljivi je znak poslovne zone „Atlas Capital Centra“. Biznis deo sastoji se od dve poslovne kule, sa strane, i hotela u sredini, a trebalo bi da ima ukupnu površinu od oko 32.500 m2.

Na poslednjoj etaži u jednoj kuli nalaziće se restoran sa terasom.

Idealno za šoping

Prizemlje u svim segmentima objekta i nivo -1 čine šoping zonu „Atlas Capital Centra“. Površine oko 14.000 m², ova zona sa spoljne strane izlazi na glavne gradske ulice, a atraktivnost je obezbeđena uređenim atrijumima po principu trgova u Italiji, sa fontanom…

atlas-podgorica-6

Biznis hotel je smešten između dve poslovne kule i prostire se na površini od 9.700 m2. Imaće visoku kategoriju – četiri zvezdice. Kapacitet hotela je oko 133 sobe, a tu su i konferencijska sala, spa i fitnes centar, lounge bar, restoran.

Podzemni parking

„Atlas Capital Centar“, kako je predviđeno, imaće oko 800 parking mesta na tri podzemne etaže, podeljene između stambenog, poslovnog, komercijalnog i hotelskog dela. U objektu je projektovan „Garage Management System“ koji omogućava jednostavno nalaženje slobodnog parking mjsta, rezervaciju parkinga, kao i upravljanje različitim potrebama za parkingom u toku dana.

atlas-podgorica-8 atlas-podgorica-7

 

(Izvor: eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *