Nameštaj i oprema

Kako odabrati tapete: Vodič kroz stilove i dezene

Pruge, cvetovi ili jednobojne tapete? Veliki izbor, katalozi puni raznih dezena, boja i stilova znaju otežati izbor tapete za vaš prostor.

Stil tapete koje odaberete definisaće prostor u kojem boravite. Tapete odaberite prema vašem ukusu ali i mogućnostima njihovog uklapanja sa stilom i bojom nameštaja.

Pogledajte nekoliko osnovnih stilova tapeta kako bi sebi olakšati odluku u kom pravcu treba da ide vaša potraga.

 

Kao u prirodi

Ljubitelji prirode i života na otvorenom treba da razmisle o cvetnim taptama. Cvetne šare i akvarel efekat daje prostoru nostalgičan i romantičan ton. Tapete u boji kombinujte sa belim nameštajem ili mobilijarom u pastelnim bojama koje se pojavljuju na tapeti. Prirodno, izbeljeno drvo je takođe uvek dobar izbor.

Kolekcija tapeta Garden Party proizvođača Borastapeter može da vam posluži kao inspiracija za razigran i opušten stil ukrašavanje doma.

cvetne-tapete

cvetna-tapeta-2

Duh istoka

Ornamenti kao motiv na tapetama su elegantno rešenje za luksuzan stil uređenja domova. Ukoliko se radi o zidovima velikih površina, savetuju se motivi većih dimenzija.

Bitno ja znati da uz tapete sa ornamentima, sofe, kreveti i veći komadi nameštaja treba da budu jednobojni jer bi drugi dezen bio suvišan.

tapeta-neutralne-boje

tapeta-u-spavacoj-sobi

Vintage

Čipka i sitni dezeni pastelnih boja pružiće romantičan, ženstven izgled prostoriji. Vintage i Shabbi Chic stil vratili su se u modu i tu će zasigurno ostati duže vremena.

tapeta-puder-boje

Morski stil

Plava i bela boja asociraju na nebo s belim oblacima i talase na peščanoj plaži.  Kombinacijom klasičnih prugica i nautičkih elementa na tapetama kreiraćete u svom domu morsku atmosferu.

morski-stil-tapete

morski-stil

Jednostavno jednobojno

Prednosti jednobojnih tapeta su da se mogu postaviti na sva četiri zida ali i lako kombinovati s tapetama s dezenom. Takođe, one dozovljavaju da krupni komadi nameštaja budu u nekom rasošnom dezenu.

Postavljanje jednobojne tapete na zid se razlikuje od krečenja u tu boju u strukturiranoj površini nasuprot glatkoj površini okrečenog zida.

tapete-roza-boje

plava-tapeta

jednobojna-tapeta

Pikazani primeri su izvedeni u tapetama proizvođača Borastapeter koje se mogu kupiti i u Srbiji.

Pogledajte još članaka na temu tapeta a preporučujemo da pogledajte i postupak postavljanja tapeta.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *