Učesnici panela pričaće o gorućim temama od velikog značaja za arhitektonsku profesiju
Aktuelno

Stručni panel „Kako arhitektura stvara vrednost – powered by Tarkett“ u utorak 21. juna

Kako arhitektura doprinosi firmama da razviju svoje biznise centralno je pitanje prvog Business Development Night događaja koji organizuje portal Gradnja sa svojim partnerima.

Cilj svake arhitektonske prakse jeste da klijentu omogući i pruži „dodatnu vrednost“. Ali, kada pokušamo da tačno odredimo šta tačno ta vrednost podrazumeva, kako se manifestuje, meri i na koje sve načine je arhitekte stvaraju i komuniciraju, stvari postaju nejasne i komplikovane.

Sa namerom da rasvetlimo odnos između arhitektonskih biroa i njihovih B2B klijenata u oblasti maloprodaje, ugostiteljstva i arhitekture poslovnog prostora pozvali smo troje istaknutih predstavnika arhitektonske profesije da podele svoja lična viđenja  i profesionalna iskustva.

Kako se domaće prakse prilagođavaju brzim potrebama tržišta i pojavi krupnog kapitala, te na koji način razvijaju svoju konkurentsku prednost.

Učesnici stručnog panela, pod nazivom „Kako arhitektura stvara vrednost?“ su Dejan Mitov (Modelart Arhitekti), Lela Alempijević (Studio Zabriskie) i Marija Simeunović (Arhitektura Biznisa). Moderator diskusije je Igor Conić (Gradnja.rs).

U centru stručnog panela biće pitanje kako arhitektura doprinosi drugim firmama da razviju svoje biznise, koji su mogućnosti, dometi i izazovi B2B poslovnog modela u savremenih okolnostima tržišta i društva. Takođe, biće reči o tome kako i na koji način arhitektonsku vrednost predstaviti ekonomskim sredstvima. Pored toga, govorićemo o tome kako se domaće prakse prilagođavaju brzim potrebama tržišta i pojavi krupnog kapitala, te na koji način razvijaju svoju konkurentsku prednost – da li kroz jedinstvenost ili najpovoljniju cenu?

Panelisti prvog BD Night događaja su Dejan Mitov, Lela Alempijević i Marija Simeunović

Kad i gde?

Panel diskusija biće održana u utorak (21. juna), u prostoru ICT Hub-a (Kralja Milana 10, Beograd), sa početkom u 19 časova.

OKUPLJANJE OD 18:30H samo za registrovane. Sva mesta su popunjena i prijave za događaj su završene.

AGENDA:

  • Obraćnje predstavnika kompanije Tarkett
  • Panel diskusija
  • Pitanja publike
  • Networking koktel

Generalni sponzor događaja je kompanija Tarkett, dok su zlatni sponzori komapnije EuroDOM i Hörmann.

O panelistima

Dejan Mitov: Jedan od osnivača novosadskog studija Modelart Arhitekti. Oblast interesovanja je upotreba drveta u arhitekturi i urbanizmu uz implementaciju savremenih geometrijskih i tehnoloških principa, sa posebnim naglaskom na digitalnu proizvodnju. Član je istraživačkog tima na Digital Design Center u Novom Sadu i autor mnogih projekata koji istražuju odnose između tehnologija digitalne proizvodnje, umetnosti i arhitekture.

Lela Alempijević: Jedan od osnivača i direktora u Zabriskie. Vodila je Zabriskie od osnivanja arhitektonskog studija do sistematizovane arhitektonske firme koja nudi širi spektar arhitektonskih usluga. Njene aktivnosti u firmi pretežno su komunikacija sa klijentima, razvoj i implementacija ciljeva i promocija kompanijskih vrednosti.

Marija Simeunović: Autor programa Arhitektura Biznisa. Arhitekta, biznis konsultant i kouč. Pomaže arhitektama da unaparede svoje biznise kroz organizaciju poslovanja i izgradnju efikasnih timova.Na decenijsko korporativno iskustvo u menadžementu, nadovezala je gotovo isto toliko dug preduzetnički staž. U svojim programima povezuje biznis sa lični razvojem, kreativnošću i veštinama komunikacije.

ICT Hub biće mesto okupljanja domaćih i regionalnih arhitektonskih praksi

Poslovna strana arhitekture

Business Development Night je serijal stručnih panela, predavanja i događaja koje pokreće i organizuje portal Gradnja.rs sa svojim partnerima u cilju okupljanje struke, unapređenja konkurentnosti domaćih biroa, pokretanja pitanja od profesionalnog značaja za arhitektonsku zajednicu u Srbiji.

Učesnici panela su istaknute arhitekte i projektanti sa lokalne i regionalne arhitektonske scene. Namera organizatora je da se paneli organizuju više puta  godišnje.

Tema narednog događaja i stručnog panela je OUTSOURCING.

Panel diskusiju organizuje portal Gradnja.rs u saradnji sa kompanijama Tarkett, Hörmann i EuroDOM

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *