Simulacija JP Urbanizam pokazuje da gradnja Galensovog solitera u centru grada neće uzrokovati saobraćajne gužve u centru Novog Sada.

Snimak ove saobraćajne simulacije je postavljen na YouTubeu i prikazuje protok vozila sada i kako će navodno izgledati posle gradnje 13-spratnice od 40.000 kvadrata.

Ono što se vidi iz snimka koji prikazuje saobraćaj između 13 i 14 časova, je da će vozila u Galensovu zgradu ulaziti bez problema i zakrčenja okolnih ulica.

Video zapis pokazuje da će se u ovaj kompleks ulaziti sa Trga galerija i iz Ulice Narodnih heroja, a izgleda da je planiran podzemni parking. Naime, ranije se spominjalo da će zgrada imati garažu od više stotina parking mesta, od čega bi deo bio namenjen i ostalim građanima, a ne samo onima koji žive i rade u toj zgradi, piše 021.

Izradu ove studije gradskog preduzeća, platio je Galens koji i zida zgradu. Podsetimo da uprava ovog javnog preduzeća, kao i gradska vlast podržavaju zidanje solitera i pored protivljenja stručne javnosti, građana i opozicije.

Pogledajte i kako će izgledati Galensov soliter:

Kako će izgledati Galensov soliter od 13 spratova u centru Novog Sada