Aktuelno, Radovi iz arhitekture

Studenti iz Holandije grade Sagradu Familiju od leda

Grupa studenata sa Univerziteta Ejndhoven, napraviće čuvenu Gaudijevu crkvu od pikreta – vode s piljevinom i drvenim vlaknima.

Naime, oni su po ugledu na najveći objekat od leda koji je realizovan prošle godine, rešili da odaju nekakav vid počasti slavnom katalonskom arhitekti Antoniju Gaudiju. Oni će njegovu najpoznatiju građevinu Sagrada Familiu izgraditi od leda.

Sagrada-Familia-Render-Barcelona-Yellowtrace-02

Ova impresivna maketa, koja će biti u razmeri 1:4, odnosno visoka četrdeset metara, biće izgrađena u periodu od tri nedelje. Za stvaranje ove konstrukcije koriste se pikreta, što je zapravo voda pomešana piljevinom i drvena vlakna. Proces izgradnje teče tako što se tanki slojevi vode i snega prskaju na prethodno montirane kalupe. Kako tvrde nosioci ovog projekta, drvena vlakna koja se koriste čini materijal koji je tri puta čvršći od leda.

Izgradnje konstrukcije Sagrada familije od leda počela je poslednje nedelje tekućeg meseca i biće završena u drugoj nedelji januara 2015. godine.

U iščekivanju rezultata ovog ledenog poduhvata, u priloženom snimku možete videti kako je tekao tog izgradnje objekta od leda koji je bio uzor.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *