Aktuelno

Kako će izgledati Galensov soliter od 13 spratova u centru Novog Sada

Galens invest predstavio je idejni projekat zgrade kod Glavne pošte čija najava izgradnje je izazvala veliku buru u javnosti.  

Plan je da se sagradi višespratnica od 45.000 kvadrata čija bi izgradnja koštala oko 50 miliona evra. Iz firme poručju da će čim stignu sve dozvole, a to će biti krajem godine, krenuti radovi na gradnji ovog stambeno-poslovnog kompleksa, piše 021.

Atraktivno zemljište u centru Novog Sada kupili smo od Erste banke i na njemu se trenutno nalazi parking. Sami gabariti zgrade još nisu precizno određeni, tim pre što planiramo da ih definišemo kada dobijemo precizne uslove, odnosno, kada se završe poslovi oko izmene regulacionog plana ovog dela grada.

– naveo je Alesandar Galić, direktor firme Galens invest.

galens_idejno_resenje_600_2

On je rekao i da već imaju idejni projekat u čiju izradu su bili uključeni „eminentni domaći i strani arhitekti“.

Nova zgrada, će biti spoj moderne i klasične arhitekture, koja bi trebalo da ulepša ovaj deo grada, ali i da ne zakloni ni jednu građevinu koja već postoji. Pre svega zgradu pošte, delo arhitekte Dragiše Brašovana.

Podsetimo, prve informacije o izgradnji 13-ospratnice pojavile su se tek nedavno nakon čega su novosadske arhitekte na čelu sa Sonjom Stojom, zatražile da se taj predlog stopira zbog toga što se njime drastično uništava izgled centra.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *