Promo

Kako da smanjite toplotu u potkrovlju tokom leta

Tokom leta, krov se može zagrejati i do 100˚ C, a ovo termičko opterećenje utiče i na krovne prozore. Toplota u vaše potkrovlje ulazi kroz staklene površine i zato je bitno da li puštate da efekat toplotne konvekcije ostane nepromenjen ili ga ipak želite smanjiti.

Spoljne VELUX mrežice smanjuju pasivno zagrevanje i održavaju hladnu, ugodnu temperaturu u vašoj sobi, a istovremeno omogućava uživanje u pogledu i puštaju sunčevu svetlost.

Idealne su za upotrebu tokom letnjih meseci. Postavljaju se na spoljnoj strani prozorskog stakla i blokiraju dolazeće sunčeve zrake pre nego što dopru do zastakljenog dela. One pružaju efikasnu zaštitu tokom toplih talasa, čak i kada je prozor zatvoren, osiguravajući da se soba ne zagreva. Prostorija će biti hladnija za približno 5 ° C, a kada je prozor zatvoren, spoljna mrežica pokriva celo okno i na taj način možete da smanjite toplotu i do 76%.

Kada je prozor zatvoren, spoljna mrežica pokriva celo okno i na taj način možete da smanjite toplotu i do 76%.

VELUX spoljne mrežice su napravljene od vodootpornog mrežastog materijala do 100% poliestera namenjenog za dugotrajne performanse. Dostupne su sa crnom mrežom (5060) koja je prozirna i smanjuje toplotu. Pored toga, otporna je na UV zračenje i sve vremenske uslove, a u isto vreme vam omogućava pogled kroz prozor.

Lako upravljanje

Spoljnom mrežicom se veoma lako upravlja. Kod onih modela sa ručnim upravljanjem sa kukicama, jednostavno otvorite prozor, zarotirajte ga za 180 stepeni i zakačite roletnu na dve kukice na spoljašnjem donjem krilu. Roletna može da se instalira sa unutrašnje strane i možete da otvarate i zatvarate prozor čak i kada je roletna spuštena.

Spoljne mrežice sa daljinskim upravljanjem i električnim ili solarnim napajanjem kontrolišu se preko daljinskog prekidača koji je isporučen sa spoljnom mrežicom. Ovo rešenje koje vam omogućava da lako upravljate svojim spoljšnjim mrežicama iz bilo kog dela prostorije. Spoljne mrežice na daljinsko upravljanje su kompatibilne sa VELUX ACTIVE kontrolom unutrašnje klime. Baterija koja se puni solarnim putem ima dovoljno energije za 600 operacija, čak i kada nema direktne sunčeve svetlosti za ponovno punjenje.

Mrežice su otporna na UV zračenje i sve vremenske uslove, a u isto vreme vam omogućava pogled kroz prozor.

Mrežice sa električnim i solarnim upravljanjem imaju lakirani aluminijumski gornji profil i klize po bočnim kanalima, takođe izrađenim od lakiranog aluminijuma.

Više benefita vas čeka u video snimku:

Sve proizvode za zaštitu od toplote u potkrovlju možete pogledati na zvaničnom sajtu.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *