Aktuelno

Kako napreduju radovi na izgradnji tržnog centra Rajićeva u Beogradu

Radovi na Šoping centru Rajićeva, kojima rukovodi kompanija ABD d.o.o, trebali bi da budu gotovi do trećeg kvartala 2017. godine kada se očekuju i prvi posetioci.

Radovi na objektu na 58.000 kvadratnih metara odvijaju se bez pauze tako da će dogovoreni rokovi biti ispoštovani. Zbog jedinstvenog arhitektonskig rešenja kao i zbog sadržaja koje će nuditi, tržni centar Rajićeva biće novo omiljeno mesto za sve Beograđane i posetioce glavnog grada.

rajiceva-1

Za dve godine svi posetioci, imaće priliku da uživaju u ponudi najkvalitetnijih modnih brendova, uz najraznovrsniju ponudu zabavnih i drugih sadržaja. Ovim konceptom i specifičnim enterijerom i eksterijerom, sačuvaćemo glamur starom delu grada i Knez Mihailovoj ulici.

– izjavio je Zahi Boneh, direktor kompanije ABD d.o.o, i menadžer projekta.

Soping-Centar-Rajiceva-2

Ova izraelska investicija u vlasništvu Asthrom Group vredna skoro 80 miliona evra, omogućava zaposlenje za 300 do 400 radnika u fazi izgradnje. Projekat izgradnje modernog hotela i tržnog centra Rajićeva sastoji se od podzemne i nadzemne strukture, ukupne površine od oko 58.000 kvadratnih metara. Prva faza projekta uključuje izgradnju tri podzemna parking nivoa, čime će biti obezbeđeno novih 500 javnih parking mesta u centra grada, zatim izgradnju tržnog centra sa jedinstvenom ponudom vodećih modnih brendova i modernog hotela. Dve godine pre otvaranja zakupljeno je gotovo 40 odsto objekata u budućem šoping centru. Ovaj prodajni objekat u svom sastavu imaće i supermarket, restorane i kafiće.

rajiceva-2

Arhitektonsko rešenje projekta rezultat je prvonagrađenog arhitektonskog rada autora Milana i Vladimira Lojanice i višegodišnje saradnje sa svim nadležnim institucijama. Ovo je jedinstven projekat po svojoj arhitekturi, a nalaziće se u samom srcu Beograda i biće jedini šoping centar u glavnoj pešačkoj zoni. Poseban doprinos izgradnji ovog šoping centra daje činjenica da su u izvođenju radova angažovani isključivo lokalni podizvođači, među kojima su lokalna filijala kompanije Strabag, Novkol, Gemax, Koto, Lever, Elektroizgradnja i drugi.

rajiceva-4

Izgradnjom Šoping centra Rajićeva i budućeg hotela rukovodi kompanija ABD d.o.o. Investitor je kompanija Ashtrom International, jedna od vodećih izraelskih kompanija u oblasti građevinarstva i upravljanja nekretninama, prepoznata po svojoj ekspertizi i iskustvu u celom svetu, a pokretač projekta je Meir Avital iz Izraela.

rajiceva-5

Pogledajte i kako će izgledati tržni centar Belgrade Plaza na Karaburmi.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *