Enterijeri, Nameštaj i oprema

Kako uklopiti jastuke u enterijer

Jastuci su neizbežni element uređenja enterijera kojim na lak način dajete ton i boju prostorije.

Promena jastuka je najekonomičniji način da promenite izgled svog životnog prostora jer ne zahteva ulaganje u nov nameštaja. Različiti oblici, boje i veličina jastuka daje prostoriji različit stil, nivo ozbiljnosti i vedrine. Kružni jastuk sa resama odaje mnogo drugačiji utisak neko kvadratni s oštrim ivicama. Zar ne?

Evo nekih osnovnih smernica u odabiru jastuka kojih biste trebali da se pridržavate.

Broj jastuka: U modernim enterijerima se odlučite za neparnan broj jastuka, tri ili pet. Nekoliko velikih jastuka će izgledati mnogo modernije od većeg broja manjih. Mali jastuci različitih oblika odgovaraju ušuškanim, toplim i razigranim prostorima.

Oblik i veličina : Za moderne enterijere su preporučljiviji jastuci kvadratnog ili pravougaonog oblika. Veličina jastuka od 45 do 60 centimetara je dovoljno velika da pokažete punu šaru ili boju jastuka.

Boja i tkanina: Kvalitetne tkanine poput pamuka ili lana se dobro uklapaju u moderno okruženje. Zemljane boje poput braon ili krem sa velikim geometrijskim printovima su nepogrešivo rešenje boja za moderne enterijere.

Ukoliko ipak volite puno boja, savet je da boje na jastucima budu izvedene iz umetničke slike koje se nalazi u prostoriji ili nekog drugog elementa kao što su draperije i zavese.

Najlakši način da nepogrešivo uklopite jastuke u enterijer jeste da na jastucima ponovite boje i dezene koji se već nalaze u prostoriji.

Na slikama ispod pogledajte kakav utisak isti prostor ostavlja bez jastuka ali i sa jastucima različitih boja.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *