Dešavanja

Savamala dobila nov sjaj

Oronula i zapuštena ulazna vrata prelepih zgrada Savamale, koja nisu odolela zubu vremena, 27. maja predstavljala su odličnu podlogu za oslikavanje najboljim street art umetnicima iz Beograda.

Red Bull Door Deco, projekt koji je održan u okviru Mikser festivala ima za cilj da pruži mladim umetnicima priliku da se iskažu na jedan sasvim originalan način.

Umetnici selektovani po dosadašnjim radovima, a od strane stručnih saradnika Mikser Festivala, podeljeni po timovima, po sopstvenom izboru dekorisali su 10 vrata za koje su stanari dali saglasnost za oslikavanje. Ova dela bi trebalo u narednim godinama da krase Savamalu i ujedno da afirmišu mlade umetnike.

O kvalitetu radova i uspešnosti projekta najbolje govore reakcije prolaznika koji su postavljali pitanja „Kada ćete raditi taj projekat na Dorćolu?“, „Zašto niko nije kontaktirao stanare naše zgrade da se naša vrata oslikaju?“, ali i mnogobrojnih posetilaca koji su fotografisali radove.

Pored umetničkog izražavanja, projekat Red Bull Door Deco ima i takmičarski karakter. Posetioci sajta www.redbull.rs imaju priliku da u periodu od 28. maja do 02. juna u 10. časova, glasaju za rad koji im se najviše sviđa. Ekipa čiji rad dobije najveći broj glasova publike, kao nagradu dobija oslikavanje murala u centru Beograda, za koji prostor obezbeđuje Mikser Festival, a kompanija Red Bull neophodne materijale za oslikavanje.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *