Nameštaj i oprema

Kako uklopiti kuhinju u dnevnu sobu

Jedna od karakteristika novogradnje jeste i spajanje kuhinje s dnevnim boravkom. Evo kako to možete najbezbolnije da rešite.

Ukoliko kuhinja nije izdvojena u posebnu prostoriju već je povezana sa dnevnom sobom jedna od glavnih preporuka je da se nameštaj ova dva prostora vizuelno dobro uklapa. Tako je i italijanski proizvođač nameštaja Febal na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Milanu prikazao modele kuhinja i polica za dnevnu sobu koje prate ovo pravilo za  uklopanje dva funkionalno različita prostora.

Predlog je da se materijali od kojih je napravljena kuhinja ponove i na nameštaju dnevne sobe. Ukoliko je kuhinja izvedena u kombinaciji bojenog medijapana (MDF) i furnira, ove materijale iskoristite i prilikom izvođenja polica ili komode za televizor.

Cena izvođenja kuhinja od ovog materijala je od 300 do 500 evra po dužnom metru u zavisnosti od kvaliteta okova. Jeftiniji materijal je univer i cena kuhinja izvedene od ovog materijala su od od 150 do 300 evra po dužnom metru.

Na slikama ispod prikazane su kuhinje i odgovarajuće police za dnevnu sobu.

kuhinja-u-dnevnoj-sobi

Febal predlaže otvaranje frontova kuhinje i nameštaja dnevne sobe na „push“ mehanizam kao i pravilne geometrijske forme.

Pored dominantnih neutralnih tonova na nameštaju, bele, crne i boje drveta, ovogodišnji trend jesu detalji jarkih boja kao što su žuta, plava ili crvena. Pojavljuje na visećim elementima kuhinje i manjim delovima polica i služe da dodatno vizuelno povežu ova dva prostora.

Na ovaj način vaš prosotor dnevne sobe i kuhinje biže vrlo upečatljive i efektni prostori koji se savršeno uklapaju.

kuhinja-slike

kuhinja-i-dnevna-soba

kuhinja-i-police

kuhinje

kuhnja-u-dnevnoj-sobi

Pogledajte i ostale članke o kuhinjama.

 

(foto: febal)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *