Nameštaj i oprema

Privremeni amfiteatar od pene koja izgleda kao beton

Instalacija koju čine multifunkcionalni blokovi od pene poslužiće posetiocima filmskog festivala u Kanu da se odmore i zabave.

Tokom Kanskog filmskog festivala 85 modularnih blokova od memorijske pene biće instalirani na kamenitoj privatnoj plaži C Beach, kako bi poslužili posetiocima za sedenje, organizovanje zabava ili plutanje po vodi. Ova instalacija delo je francuske firme Smarin, koja se bavi proizvodnjom nameštaja.

Les Marches 01

Instalacija koju čini modularni nameštaj za korišćenje na otvorenom, nazvana je Les Marches. Moduli su formirani kao spljošteni, pomalo iskošeni pravougaonici, kako bi se međusobno što bolje uklapali. Svojim oblikom, bojom i izgledom veoma podsećaju na betonske blokove od kojih su lakši par stotina puta.

Les Marches 02

Od ovako oblikovanih modula jednostavno je kreirati amfiteatar, garnituru za sedenje ili ih pojedinačno koristiti kao dušek za plutanje po vodi, piše Dezeen.

Les Marches 03

Zbog svoje male težine, celokupna instalacija, kao i njeni delovi lagano se mogu transportovati na drugu lokaciju.

Les Marches 04

Les Marches je veoma fleksibilna instalacija koja može biti dekor eksterijera a ujedno i funkcionalni, udobni deo trgova, arena ili stepeništa.

– izjavila je Stéphanie Marin, vlasnica firme Smarin.

Les Marches 05

Blokovi se mogu slagati na najrazličitije načine. Mogu se postaviti u kružnu formu, kreirajući amfiteatar na otvorenom ili popakovati jedan do drugih u amortizujuću platformu. Takođe, blokovi od pene mogu biti razbacani po prostoru kako bi se  pojedinačno koristili u slobodnim aktivnostima.

Les Marches 06

Ovo nije prvo postavljanje instalacije Les Marches. Kao nameštaj za sedenje na otvorenom ona je korišćena na francuskom paviljonu tokom prošlogodišnjeg bijenala u Veneciji, kao i na manifestaciji Palais de Tokyo u Parizu.

smarin-blokovi-kan

Pogledajte kako izgleda lokal opremljen nameštajem od memorijske pene:

U Dubaiju se otvara privremeni bar za dremku

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *