Aktuelno, Nameštaj i oprema

Kako urediti sobu za bebu

Nežne boje zidova, beli nameštaj i udobna fotelja su elementi koji najčešće karakterišu sobu za najmlađe. Ipak, prikazaćemo vam par osnovnih pravila za uređenje ovog prostora.

1. Koristite nežne boje

Plafon ne mora biti beo. Zanimljivo je inovativno rešenje koji možete videti na slici ispod. Koristeći krep traku okrečite plafon u krem-bele prugice ili jednostavno na ovu površinu zalepite tapetu. Na zidove zalepite tapete u bojama koje se pojavljuju na plafonu ali sa znatno sitnijim motivima. Za boje zidova  vam savetujemo da ne koristite više od dve osnovne boje ili tona.

2. Ponavljanje motiva

Dobar primer možete videti na slici ispod. Uramljeni su crteži bebi-slonova i postavljeni iznad komode za presvlačenje. Ovaj motiv se pojavljuje na par mesta u sobi: igračke na polici i na jastucima na fotelji. Zato i vi odaberiti neki motiv koji vam je drag: automobil, cvet ili medu i ponavljajte ga na što više mesta. Bordura na zidu, ručkice na ormaru, razne igračke ili prekrivač može sadržati ovaj oblik. Poštujući ovo pravilo, soba vaše bebe neće izgledati pretrpano i imaće svoju jedinstvenu temu.

3. Boja nameštaja

Najzahvalniji za uklapanje je nameštaj bele boje. Kako bi se istakao, pojedini front ili policu izvedite u svetloj boji jasena ili beljenog hrasta. Ove nežne drvene teksture će se savršeno uklopiti sa nežnom bojom zidova.

Na slici iznad pogledajte komodicu za presvlačenje izvedenu upravo na ovaj način. Lepo je, zar ne?

 

4. Udoban nameštaj

Zanimljivi jastuci će svaku fotelju ili sofu učiniti interesantnom. Zato prilikom kupovine nameštaja pažnju posvetite pre svega vašoj udobnosti.

Na slici iznad, nasuprot kreveta je postavljana fotelja u nežnoj krem nijansi. Motiv bebe slona se pojavljuje i ovde na jastucima.

 

5. Prostor za odlaganje

Najlakši način dobijanja neophodnog prostora za skladištenje stvari je ugradnjom američkog plakara. U njega ugradite sve potrebne police i fioke.

(slike:designsponge.com)

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *