Karizia doo podiže zgradu na Novom Beogradu
Građevinarstvo

U Bloku 58 niče devetospratnica sa 95 stanova

Na Novom Beogradu će se graditi stambeno-poslovna zgrada na skoro 21.000 kvadrata.

Na Novom Beogradu u blizini Sakura Parka, investitor Karizia doo gradiće devetospratnicu sa 95 stanova, poslovnim prostorom i 154 podzemna parkinga. Lokacija na kojoj je planirana izgradnja višeporodičnog stambenog objekta, nalazi se uz ulicu Jurija Gagarina u Bloku 58.

Biro Forma plan doo uradio je urbanistički projekat buduće zgradi, koji je bio na javnom uvidu do 12. maja, dok projekat arhitekture potpisuje arhitekta Ivan Pavićević.

Pozicija objekta

Planirana je izgradnja 95 stanova različitih struktura sa penthouseima od 170 kvadrata.

Objekat od 20.779 metara kvadratnih bruto površine će u podrumskim etažama imati podzemne garaže na dva nivoa, a parkiranje će biti dostupno i na otvorenom parkingu. U prizemlju objekta planirana su tri lokala, na prvom i delu drugog sprata poslovni prostori, dok će se od drugog do povučenog sprata nalaziti ukupno 95 stambenih jedinica.

Na etaži je u proseku raspoređeno po 11 stanova od jednosobnih do četvorosobnih, dok se na poslednjoj etaži nalaze najveći stanovi, penthousi od po 170 kvadratnih metara.

Osnova karakterističnog sprata

Konstrukcija

Objekat je slobodnostojeći, sastoji se od dve podrumske etaže, prizemlja, devet spratova i povučenog sprata. Objekat je rađen kao kombinacija panelnog i skeletnog sistema sa nosećim armirano betonskim zidovima i stubovima na koje naleže armirano betonska ploča.

Akcenat na materijale i boje

Kako se navodi u planu, objekat je u arhitektonskom smislu projektovan u “duhu gradske arhitekture Novog Beograda sa akcentom na upotrebljene materijale i boje”.

Fasada prvog sprata je kombinacija ventilirajuće fasade i strukturalne zid zavese. Spratovi od drugog do povučenog sprata obloženi su ventilirajućom fasadom. Završna obrada su kompozitne ploče lepljene na potkonstrukciju sa ventilirajućim slojem između ploča i termike. Spoljna fasadna bravarija je od plastificiranog aluminijuma u mat antracit boji.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. Anton

  Jezivo losa arhitektura. I ne..ne moze se sve opravdati sa „tako je hteo investitor..nije moglo drugacije“

 2. miki

  zatrpaće nbgd ovakvim skeletno-daščanim monstrumima kao u borča city-ju, dešava se urbanocid tu pred našim očima, posle će biti kasno na žalos’

 3. Sacha

  Fantastično. Svaka čast!

 4. Zona

  Tako je,nabite zgradu tačno do ulice kad Sakura vec nije nabijena!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *