LVT podovi su pogodni za kombinovanje u razne forme. Foto: Gradnja.rs
Materijali

Vatromet boja i oblika na podovima: Dizajnirate sami svoju teksturu LVT-a

Ukoliko tragate za jedinstvenom šarom poda, onda je kolekcija iD Mixonomi prava stvar za vas.

LVT podovi mogu da daju interesantan izgled svakom prostoru. Međutim, sa Tarkett kolekcijom iD Mixonomi, arhitekte i dizajneri sada imaju priliku da naprave unikatne teksture koja odgovaraju njihovim potrebama.

Kombinujući čak 34 boje i osam različitih oblika moguće je napraviti jedinstvene podove. Ploče dolaze u oblicima šestougaonika, dijamanta, trougla, romba, trapeza koji su međusobno kompatibilni i sa njima se pravi šara po želji. Dijapazon boja kreće se od jarkih kolorita za akcentovanje do pastelnih nijansi koje će se uklopiti u svaki stil enterijera.

Dizajnirajte i vi vaš pod s Tarkettovom onlajn alatkom klikom ovde. Nakon što odaberete oblik šare, izaberite boje svakog od elemenata i dobićete jedinstvenu teksturu.

Ploče iz Mixonomi kolekcije mogu se postavljati na podove salona, restorana, muzeja, zdravstvenih ustanova…

Kako ističe naša sagovornica Marijana Borović iz Tarketta, ploče iz Mixonomi kolekcije su veoma otporne, imaju 34/43 klasu otpornosti na habanje, što je najviša klasa u komercijalnoj nameni, pa kao takve mogu postavljati u bilo koji salon, restoran, muzej ili zdravstvenu ustanovu slično.

Pored toga što su ovi LVT podovi se veoma lako održavaju jer imaju glatku površinu.

Restoran Stradale, Rumunija u kojem je korišćen LVT pod iD Mixonomi

Priprema podloge i lepljenje

Ploče su debljine 2.5mm, za lepak se računa max 1mm visine. Znači za postavljanje ovog poda vam je potrebna visina od 3,5 mm.

Mixonomi se montira lepljenjem celom površinom na pripremljenu podlogu. Podloga treba da bude obrađena masom za nivelaciju koja se izliva u debljini do 3mm, koja se nakon sušenja fino brusi. Preporučuje se masa za nivelaciju SLC 250.

Za vinilne podove koji se montiraju sistemom lepljenja, priprema podloge je obavezna. LVT pod se može postavljati i preko keramike, stare košuljice ili betona preko kojih se izliva masa za nivelaciju kao priprema podloge. Bitno je da je podloga na koju se lije masa bude čvrsta i kompaktna,

Na pripremljenu podlogu se sa valjkom ili četkom prvo nanosi prajmer. Iz Tarketta preporučuje Primer Multiuse.

Lepljenje LVT poda se vrši odgovarajućim lepkovima. Preporuka iz Tarketta je višenamenski lepak LVT VK 500 Plus koji se nanosi nazubljenom gletericom na podlogu.

Kombinacijom boja i oblika dobijate željenu šaru. Foto: Gradnja.rs

Sa iD Mixonomi kolekcijom možete sami da dizajnirate svoju šaru LVT poda.

Montaža mora da bude pedantna i to je zaista preduslov. Svaka ploča mora da se precizno i pedantno uklopi kako ne bi “pobegle” u daljem spajanju što zna da bude vidljivo nakon par metara. Samim tim je ovakva montaža malo sporija nego ploča regularnih dimenzija. Ploče na krajevima se seku isto kao i svaki drugi LVT pod – noževima za vinil.

Kao sokle za ove podove može da se nastavi dezen LVT poda ili da se postavi aluminijumska ili MDF sokla u odabranoj boji.

Cena LVT poda iD Mixonomi

Okvirne cene materijala LVT poda iD Mixonomi se kreću oko 45 evra/m2 bez PDV-a. Cena može biti nešto povoljnija kada su veće količine u pitanju. U ovoj ceni nije lepljenje niti priprema podloge.

Sa iD Mixonomi kolekcijom možete sami da dizajnirate svoju šaru.

Foto: Gradnja.rs

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *