Nameštaj i oprema

Kartonski šatori za smeštaj posetioca festivala

Sezona muzičkih festivala samo što nije počela, a KarTent bi mogao da bude rado viđen gost. 

Činjenica je da šatori nakon nekoliko dana korišćenja na festivalu često budu neupotrebljivi za dalje korišćenje pa samim tim najčešće odmah žavrše na otpadu. Tim koji stoji iza projekta KarTent raspolaže podacima koji govore da jedan od četiri posetioca festivala ostavi svoj šator u kampu čime se stvora znatna količina otpada koji je potrebno reciklirati.

KarTent 01

Pored toga, postoji i dosta njih koji ne idu toliko često na festivale, pa bi neka vrsta jednokratnog šatora za njih bila dobro rešenje.

Ovim razmišljanjem vodili su se dizajneri kada su osmislili KarTent, odnosno, kartonski šator. Osim toga što pružaju pogodno smeštaj za posetioce, olakšavajuća okolnost je i što su za nabavljanje i postavljanje KarTent šatora zaduženi organizatori festivala.

KarTent 02

Svaki šator se veoma lagano rasklapa i montira a pošto je napravljen od kartona, ekološki je pogodan za prirodu. Nakon festivala, KarTent ide na recklažu i od iste sirovine prave se novi šatori za sledeći festival. Time je krug zatvoren.

Osim što posetiocima nudi smeštaj, KarTent služi i kao mesto za reklamiranje jer je njegova površina veoma pogodna za brendiranje, piše Contemporist.

KarTent 03

Ako ste pomislili da karton nije baš dobro rešenje u slučaju kiše tokom festivala, varate se. Oni su napravljeni tako da zagarantovano podnose konstantnu kišu od tri dana.

Pogledajte stolicu Leano, koju je slovenački dizajner Nik Lorbeg osmislio posebno za festivale:

Leano: Idealna stolica za predstojeće festivale

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *