Aktuelno

Knauf Insulation izvozi kamenu vunu u Saudijsku Arabiju

Surdulička fabrika za proizvodnju termoizolacionog materijala kamene vune Knauf Insulation, izvezla je prvi kontigent svojih proizvoda u Saudijsku Arabiju.

Ovo je prvi projekat u okviru kojeg će na Bliskom istoku u izgradnji biti korišćeni srpski proizvodi i on obuhvata dopremanje čak 30 kontejnera, odnosno 29.000 m2 kamene mineralne vune.

“Potvrda da je fabrika u Surdulici postigla svetski priznat kvalitet koji je jednako prihvaćen kako u Evropi tako i u ostalim zemljama sveta, jeste izvoz naših proizvoda. Plan je da i dalje idemo u smeru povećanja proizvodnje i izvoza naših proizvoda”, izjavio je Tihomir Civkaroski, generalni direktor za zemlje Balkana, Kipra i Malte.

Proizvodi će biti ugrađeni u ravne krovove koji su karakteristični za industrijske i komercijalne objekte. Partnerske kompanije iz Saudijske Arabije prepoznale su da kamena mineralna vuna u ovim sistemima predstavlja najbolje rešenje sa aspekta termičke i zvučne zaštite, a ono što je od posebnog značaja jeste i zaštite od požara, koja je veoma bitna imajući u vidu njihovu namenu i boravak velikog broja ljudi u njima.

Surdulica_Otvoreni magacin
Otvoreni magacin u Surdulici

 

Prednost ovog sistema prilikom same izgranje je povoljna cena i brza montaža. Podaci pokazuju da je to umnogome uticalo i na Srbiju, i da iz godine u godinu raste broj objekata koji kao krovnu konstrukciju imaju sistem ravnog krova sa kamenom mineralnom vunom. Neki od mnogobrojnih investitora koji su se već odlučili za ovaj sistem su: “Grundfos”, “Bosch”, “Milsped”, “Falke”, “Benetton” i mnogi drugi.

Zanimljivo je da je Knauf Insulejšn Srbija jedna od retkih kompanija koja, pored zemalja Evropske unije, izvozi i na kinesko tržište i na taj način direktno utiče na rast srpske privrede. Upravo je završena još jedna u nizu investicija manjeg obima, u koju je uloženo oko milion evra, a koja ima za cilj dalju optimizaciju i povećanje kvaliteta proizvoda koji se koriste u ravnim krovovima. U fabriku kamene vune u Surdulici, od 2007. godine kada je bila velika rekonstrukcija, uloženo je preko 25 miliona evra.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *