Aktuelno

Akva-park Palić: Izgradnja počinje 2014. godine

Grad Subotica će u septembru raspisati konkurs za izbor arhitektonskog rešenja budućeg akva-parka na Paliću – najavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

On je u izjavi Tanjugu rekao da bi prema već donetim urbanističkim planovima ova investicija bila realizovana na parceli površine devet hektara, na potezu od hotela Prezident do Muškog štranda.

Dulić dodaje da veliki broj Subotičana i stanovnika severa Vojvodine koji odlaze u Mađarsku u potrazi za takvim sadržajima, opravdava izgradnju akva-parka, koji može uticati na produženje boravka turista na Paliću, koje sada iznosi u proseku dva noćenja.

– Ideja je da sledeće godine uđemo u izgradnju akva parka na Paliću. Da bi to realizovali, u septembru ćemo raspisati arhitektonsko-urbanistički konkurs za idejno rešenje tog centralnog banjskog kompleksa, koji predviđa zatvoreni objekat, akva park, spa centar – rekao je Dulić.

Po njegovim rečima, od učesnika na konkursu tražiće se rešenje koje podrazumeva faznost u izgradnji, jer će lokalna samouprava finansirati prvu fazu izgradnje kompleksa, odnosno izgradnju otvorenog dela kompleksa, površine oko hektar i po.

akvapark-palic

Dulić veruje da će to povećati atraktivnost Palića i privući zainteresovane investitore za ulaganje u izgradnju zatvorenog dela kompleksa i ostalih sadržaja.

– Mi taj plac nudimo već 20 godina bukvalno bez naknade, a zainteresovanih nema. Ovim ćemo podići atraktivnost, jer privatna investicija prati javna ulaganja. Ako Subotica tamo uloži novac, pa se tamo pojavi nekoliko hiljada posetilaca, sigurno će i privatni investitor imati interes da gradi zatvoreni kompleks – smatra Dulić.

Po pitanju obezbeđenja sredstava, gradonačelnik Subotice kaže da bi se sredstva mogla obezbediti putem kreditne linije kod neke od evropskih banaka, kao što je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. palicanka

    sad je 2017, zivim na Palicu, i nema nista od ovoga….. prvo neka rese problem kanalizacije koja se uliva u Palic koji su spojili sa Ludaskim jezerom i napravili prirodnu katastrofu. Nece ovoga biti ni sledecih 20 godina, a ni vise. Svaka vlast trpa pare u svoj dzep, turizam i ulaganje ih ne zanima. nazalost

Оставите одговор

Obavezna polja *