Antigradnja

Zaboravili da ugrade lift u kulama od 47 spratova

Tornjevi „In Tempo“ u španskom gradiću Benidormu zamišljeni su kao građevina budućnosti i simbol izaska Španije iz recesije, ali su se građevinari toliko zaneli idejom da sagrade najvišu stambenu zgradu u Evropi da su zaboravili lift.

Objekt je isprva bio zamišljen za 20 spratova, ali su ambiciozni građevinari odlučili udvostručiti njihov broj. Zaneseni tom idejom zaboravili su napraviti lift za nadograđenih 27 spratova.

Španski „El Pais“ piše da je grešku sada nemoguće ispraviti jer za lift u zgradi koja ima 269 stanova nema mesta. Sam projekt je od početka bio označen kao loša investicija, a tome u prilog govori podatak da je zgrada trebala biti otvorena još pre četiri godine.

zaboravili-lift

Pre nekoliko sedmica, tim arhitekata se povukao, a radnici nisu mesecima dobijali platu. Osim toga, uslovi za rad su bili veoma loši, a u julu 2011. se srušio servisni lift i 13 ljudi je povređeno.

Finansiranje je nedavno preuzela banka „Sareb“, koja je na vrlo lošem glasu. Novi rok za završetak radova je decembar ove godine, a prodato je samo 35 posto stanova. Ostatak će biti ponuđen po manjoj ceni.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *