Najuža zgrada u Beogradu; Foto: Alo!/Masanori Jošida
Antigradnja

Beogradski Flatiron: Ovako izgleda najuža(snija) zgrada u prestonici

Ekspresno zatvoren građevinski bizar na Zvezdari koji je po svemu sudeći inspiraciju crpeo iz čuvene uske zgrade od Njujorku.

Titulu najuže zgrade u Beogradu definitivno je poneo objekat na Medaković padini, nedaleko od Cvetanove ćuprije, čije su fotografije u poslednja 24 sata zapalile društvene mreže.

Širina zgrade u jednom delu je svega tri do četiri metra, mada prolaznici mogu da dobiju totalno drugačiju sliku samo ako odu i pogledaju je sa zadnje strane.

Da li u šali ili u zbilji, na Tviteru je objavljeno i da je ruglo sagrađeno zbog sukoba dva brata koji dele istu parcelu.

„Dva brata u svađi imaju spojene parcele. Pošto nisu mogli da se dogovore, ukinuo je bratu pogled“ piše u objavi na Tviteru, očigledno asocirajući na činjenicu da je ova „slim zgrada“ potpuno zaklonila pogled svima koji žive u objektima iza nje.

Inspiracija? Flatiron zgrada u Njujorku

Po svemu sudeći braća su bila inspirisana čuvenom zgradom Flatiron u Njujorku, ali domaća verzija po svoj prilici neće baš biti toliko slavna.

Po svemu sudeći braća su bila inspirisana čuvenom uskom zgradom Flatiron u Njujorku arhitekte Daniela Burnhama, ali domaća verzija po svoj prilici neće baš biti toliko slavna. Zapravo, po svoj prilici ona će biti srušena. Naime, kako nezvanično saznaje Blic, gradska građevinska inspekcija već je tokom jučerašnjeg dana posetila i zatvorila gradilište.

Spremna za rušenje! Foto: Alo!/Masanori Jošida

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *