Neverovatna slika na Lekinom brdu; foto: Vladimir Živojinović/ RAS Srbija
Antigradnja

Bandera postala sastavni deo stambene zgrade u Beogradu

Novi primer antigradnje zabeležen je na Lekinom brdu gde je na jednom stambenjaku ulična rasveta postala sastavni deo zgrade.

Stanovnici Lekinog brda u Beogradu mogu da se pohvale da u svom kraju imaju jedinstveni „biser arhitekture“, zgradu u okviru koje se bukvalno nalazi bandera ulične rasvete, piše Blic.

Svi koji su prvo videli fotografiju pomislili su da se radi o klasičnoj foto-montaži, te da je nemoguće da je neko to u stvarnosti uradio. Međutim, ko ne veruje, može da se prošeta do Voždovca, do Lekinog ili Pašinog brda i objekta u Ulici Veselina Masleše 40.

– Dolaze ljudi, zastaju i s nevericom gledaju u višespratnicu u izgradnji. Kako i da ne gledaju, kada je zgrada bukvalno zarobila banderu – pričaju komšije.

Čisti papiri

Prolaznici mogu jasno da vide da je deo objekta, najverovatnije namenjen terasi, izgrađen oko bandere, i to na takav način da ne remeti njeno funkcionisanje. Na samom gradilištu postoji tabla sa podacima o investitoru, projektantu, izvođaču radova, te roku za završetak – jul 2019. godine, što upućuje na zaključak da je, barem što se građevinske dozvole tiče, sve legalno. Radnici koje smo zatekli, međutim, nisu bili raspoloženi za razgovor.

Nažalost, ovakvi primer nisu usamljeni u našoj zemlji. Već smo pisali o zazidanoj banderi, o zidu armiranom saobraćajnim znakom, kao i o kablovima koji su uzidani u fasadu.

Pogledajte još neke primere antigradnje:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Nemanja

    Dovitljivo i snalažljivo. 😉

Ostavite odgovor

Obavezna polja *