Antigradnja

U Šapcu ukradena kompletna zgrada

Za dve godine lopovi su srušili i odneli objekte šabačkog Auto-saobraćajnog preduzeća „7. juli“. Na mestu zgrade koja je bila na oko 4 hektara sada su ruševine, javlja B92.

Policija je privela 70 osoba koje su čak i preko dana rušile i odnosile objekte, ali niko nije zadržan u zatvoru jer je preduzeće u stečaju i nema vlasnika. Lopovi su sada počeli da ruše objekte u blizini, čiji vlasnici se takođe ne pojavljuju.

Kada je firma otišla u stečaj, lopovi su počeli da krčme imovinu. U početku noću, a kasnije i naočigled prolaznika.

„Mahom je to preko dana. Tu su bili kamioni i po 20-30 ljudi. Nosili su bez ikakvog stida“, kaže Petar Pavić, bivši radnik.

Lopovi su odneli sve što se moglo odneti – benzinsku stanicu, autobuse i razmontirali kompletne hale. Prvo su skidali metalne delove, zatim kopali podzemne kablove sa metalom, a onda počeli da ruše zidove i odnose cigle.

sabac-ukradena-zgrada

Posle raskida kupoprodajnog ugovora sa Milom Jerkovićem 2008. godine, preduzeće je stiglo do stečaja. Obespravljeni radnici, kojima je bivši vlasnik ostao dužan, nemoćni da zaštite imovinu, krađe su prijavili policiji.

„Oni nam kažu da odemo i mi da uzmemo nešto ako ima, jer nam preduzeće duguje“, kaže Milan Todorović, bivši radnik.

Policija je privodila lopove, ali sudski postupak nisu mogli da pokrenu ni protiv koga, jer firma nema vlasnika.

„Mi smo obradili 29 događaja zaticanja izvršilaca na licu mesta tokom kojih je zatečeno 72 lica. Ali osim policijskih službenika i nekolicine bivših radnika, nije bilo zainteresovanih da se očuva ta imovina“, kaže Zoran Todić, pomoćnik komandira PU Šabac.

I ono što je policija pronašla stoji ispred njihove zgrade, jer nemaju kome da vrate.

Priča o nebrizi ne zaustavlja se ovde, ali se ne zaustavljaju ni lopovi. Sada su prešli preko puta i počeli da ruše nekadašnje objekte Zastava prometa, čiji vlasnik je sada Verano motors. Vlasnici, se, kažu u policiji, ne pojavlju, što lopovima, izgleda, savršeno odgovara da i ovde dovrše posao.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *