Aktuelno, Antigradnja

Ruše se smrdljive zgrade: Stanari treba da daju zeleno svetlo

Radovi na sanaciji dve sporne zgrade u ulici Mileve Marić Ajnštajn u Beogradu koštaće i oko sedam miliona evra. 

Predlog kojim će biti zadovoljni stanari u naselju Lole Ribar izgleda da je na pomolu. Građevinska direkcija Srbije posle niza neuspešnih pregovora pristala je na zahtev stanara za potpunom sanacijom, piše B92.

– GDS i posle mnogo dogovora nije postigla saglasnost za hemijsku sanaciju, tako da smo morali da nađemo drugo rešenje i da pribegnemo drastičnijoj metodi, što u praksi znači rušenje zidova zagađenim spornim oplatolom – kaže Katarina Konc iz Građevinske direkcije Srbije.

Od stanara se očekuje da se do kraja godine izjasne, kako bi se što pre počelo sa radovima. Za početak radova potrebna je saglasnost svih stanara, a oni koji ne budu saglasni imaće druge opcije koje su i ranije bile aktuelne.

Prema rečima stanara većina je saglasna da prihvati neku od ponuda, a od sastanka u Ministarstvu građevine zakazanom za sledeću nedelju očekuju jasne predloge.

– Da bi se mi uspešno izjasnili o toj ponudi sada je na redu vlada da ispuni obecanje ministarstva građevine, da će se manjem procentu stanara vratiti puna cena kao i naknada za kupca prve nekretnine – kaže predsednik stanara Mirko Kocić.

Koliko će sanacija koštati znaće se nakon javnih nabavki, a prvi procene su da će radovi na obe zgrade zagađene fenolom koštati oko 7 miliona evra.

Foto: Građevinska direkcija Srbije

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *