Antigradnja

Na most samo stepenicama

Zemunska firma Galovica izgradila je saobraćajnicu preko potoka Barajevčice, a kako za prilazne puteve nije bilo para postavili su stepenice i otišli.

Za sada Barajevčani svima mogu da pokazuju atraktivnu ćupriju sa stepenicama od 12,5 milona dinara, koju još dogledno vreme neće moći da pregaze automobili, pišu Novosti.

Kada će prilazni putevi biti izgrađeni teško je reći, jer novac za ovu investiciju još nije obezbeđen. U opštinskoj „Direkciji za izgradnju“ ne znaju ni kada će biti para.

most-stepenice

– Most još nije završen i ovo što je dosada urađeno predstavlja prvu fazu – objašnjava Nada Obradović, direktorka „Direkcije za izgradnju“. – Drugi deo radova su izgradnje prilaza, ali teško je reći kada će početi, jer je Grad Beograd naredna tri meseca na privremenom finansiranju, što znači da se pokrivaju samo tekući troškovi.

U opštini za sada nemaju novca za prilaze, pa će tako malobrojni Barajevčani koji se preko mosta upute na obližnje igralište morati da parkiraju automobile i stepenicama se popnu da ga prađu peške. Inače mnogi smatraju da su opštinari u ovaj glomazni most bespotrebno skrcali milione, jer praktično ne vodi nigde. U tom pravcu nema naselja, već samo fudbalsko igralište, koje nije baš najposećenije mesto u Barajevu.

I zemljište će biti papreno

Osim prilaznih puteva, „Direkciju za izgradnju“ papreno će da košta i otkup zemljišta oko mosta na kojem će da se grade prilazni putevi. Čaršijom se već može čuti da su vlasnici parcela zacenili visoke cifre. Neki su još letos bili postavili ogradu kako se preko njihove zemlje ne bi prelazilo, jer je novi most zauzeo stari put. Kasnije je ta ograda uklonjena.

Duplo širi od susedne ulice

Opština je prvobitno, pre tri godine, nameravala samo da rekonstruiše postojeći drveni most. Međutim, srušili su ga i počeli da grade novi bez građevinske dozvole. Tada im je vodoprivredna inspekcija obustavila gradnju i naložila da moraju ispoštovati silne tehničke uslove. Isprojektovan je novi most, duplo širi od ulice koja se u njega uliva, dva metra viši od nivoa te iste ulice i tri puta skuplji!

Pogledajte i ovaj most koji ne vodi nikud.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *