Antigradnja

Rusi asflatiraju ulice preko snega

Pao je sneg? Pravo je vreme za asfaltiranje!

Umesto da na ulice izađe zimska služba sa grtalicama, u jednom ruskom gradu odlučili su se da sneg uklone asfaltnim finišerima. Nije nam baš najjasnije zašto su se putari odlučili da asfaltiraju preko snega ali nismo baš najsigurniji šta je od toga na kraju ispalo.

Ako neko ima ideju o čemu se ovde zapravo radi neka nam slobodno napiše email.

asfaltiranje-po-snegu-1 asfaltiranje-po-snegu-2 asfaltiranje-po-snegu-3 asfaltiranje-po-snegu-4 asfaltiranje-po-snegu-5 asfaltiranje-po-snegu-7 asfaltiranje-po-snegu-8 asfaltiranje-po-snegu-9

Pogledajte još smešnih primera iz građevinarstva.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. Dejan

  Dobar dan.
  Ja zivim u Rusiji od 2005 godine I imam svoju gradjevinsku firmu tamo da sam upucen u skoro sva desavanju oko gradjevine u R.F. U Rusiji je gradnja puteva jedna od naj skupljih u svetu a po kvalitetu medju naj losijim. Korupcija je ogromna I gradnju puteva dobijaju samo ruske firms I nikako inostrane. Njihovi putevi izdrzavaju maksimalno 1,2 godine I onda se opet uzimaju pare iz budzeta na gradnju novog puts.Kao sto je obicaj dobar deo Para vracas ljudima iz vlasti ko ti namesti posao,na primer menu Su nudili posao da radimo beton za osnovanje puta,za posao Su mi nudili 42000 rubalja za 1m3 tj skoro 1000 EU preko racuna firme pro uslovu kad firma skins zive pare Sa racuna njihov covek dolazi za deo Para tj za 16000 rubalja Sa svakog nama uradjenog m3. Realna cena tog posla je 23000 rub a mi dobijamo 26000 da bi cutali. Ako uzmemo u obzir da je obim posla bio vise od 200000m3 mozete izracunati da covek iz vlasti Koji Nam namesta taj posao treba da zaradi 320000000 rubalja samo zbog toga sto Nam je namestio taj posao za beton a gde je Tu Jos zasipka peska,sljunka,Sam asfalt…i Jos mnogo toga. I tamo shake 2,3 godine I ko mode da se otkaze takve zarade. Na danasnji dan mi gradimo autu petlju na mkda po dmitrovskom autuputu u Moskvi I autupetlju na 28 kilometru po Jaroslavskom autoputu ukupan obim posla 147000m3 betona I uslovi Su malte be isti takvi I tamo se grade putevi po celoj Rusiji a to Su milijarde dolara iz drzavnog budzeta u private dzepove ljudi iz vlasti.

 2. Goran Djordjevic

  Radim kao majstor 20 godina nikada nisam bio u Rusiji. Zeleo bih da radim tamo u nekoj ozbiljnoj firmi.

 3. Samoperive ulice u Južnoj Koreji | Gradnja

  […] Pogledajte i kako Rusi asfaltiraju ulice preko snega. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *