Izborna kampanja ili stvarna potreba? Koleginica Tijana Bašić je na sajtu Novosadske hronike dala svoje mišljenje.

Ljudi kažu da se posle prve tetovaže teško staje i ko ima jednu, velike su šanse da će uraditi još samo ovu drugu, pa još samo ovu treću, pa još samo…

Deluje kao da je takva “zaraza” uhvatila našeg gradonačelnika kad su u pitanju kružni tokovi. Prvo smo dobili kružni tok na Detelinari, pa onda na Sajlovu i Limanu i na kraju u Veterniku. Ali da li je tu kraj?

 

Pre koji dan, na Novom naselju sam zatekla iscrtanu raskrsnicu ulica Đorđa Nikšića Johana i Stojana Novakovića i pomislila da je to sigurno neka šala jer ko bi smestio kružni tok na tako malom prostoru? Ipak nije bila šala… Jutros su se pojavili radnici “Puta” i počeli da kružno seku beton.

U ovom mirnom delu naselje, gde vozači prilaze parkinzima ili odlaze sa istih, nema gužvi, ne jure jer nemaju gde da se zalete, nijedan jedini put nisam videla saobraćajnu nesreću na ovom mestu itd.

Zbog čega se pare iz gradske kase troše na uguravanje kružnog toka u mali prostor, na mestu gde zaista nije potreban, umesto da se reše neke bitne stvari ili urede nesređeni delovi grada? Vidi kako je ovo lepo uređeno, hajmo to malo raskopati i pokvariti, neka građani misle da nešto radimo pred izbore.

 

2012 03 23 17.51.34 Ko toliko voli kružne tokove?

2012 03 23 17.51.41 Ko toliko voli kružne tokove?

2012 03 23 17.54.41 Ko toliko voli kružne tokove?