Dok arhitektura nagoveštava ambijente, enterijer igra značajnu ulogu u ukupnom efektu spoljašnjeg dizajna. Foto: Miloš Martinović
Domaći projekti, Izdvojeno

Restoran Keep Calm u Batajnici / Remorker Architects

Dok arhitektura objekta nagoveštava ambijente koje će korisnik otkriti unutra, enterijer restorana igra značajnu ulogu u ukupnom efektu spoljašnjeg dizajna.

Po projektu biroa Remorker Architects u Batajnici je nikla kuća-restoran Keep Calm. Želja projektanta bila je da napravi objekat koji će postati mesto lokalnog okupljanja, zgradu koja će biti vizuelni reper na raskrsnici u centru prigradskog naselja u okolini Beograda.

Arhitektura zgrade je takva da pešacima na ulici omogućava sagledavanje bogato dizajniranog unutrašnjeg prostora. Spoljašnja forma kuće definiše i unutrašnje linije i mase te tako enterijer i eksterijer objekta sačinjavaju jednu dizajniranu celinu. Dok arhitektura nagoveštava ambijente koje će korisnik otkriti unutra i poziva ga da uđe, enterijer igra značajnu ulogu u ukupnom efektu spoljašnjeg dizajna.

Linija krova oslikava konstruktivni sklop zgrade, definiše izgled ulazne fasade i nagoveštava način korišćenja unutrašnjeg prostora deleći ga na javni i servisni.

U formi kuće dominantna je linija krova. Ona oslikava konstruktivni sklop zgrade, definiše izgled ulazne fasade i nagoveštava način korišćenja unutrašnjeg prostora deleći ga na javni i servisni. Takođe, ova linija svojom materijalizacijom jasno deli toplu unutrašnjost u drvetu od britke i hladne spoljašnje estetike u crnom limu.

Eklektičan enterijer je bogato obojen toplim tonovima odabranim tako da se slažu sa crvenom drvenom konstrukcijom.

Foto: Miloš Martinović

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *