Enterijeri

Restoran ResoLution Signature u Rovinju / 3LHD

Oblikovanje i atmosfera nastavljaju se na prepoznatljivo vizuelno rešenje hotela Lone.

Restoran L, jedan od tri restorana u Hotelu Lone, rebrendiran je nekoliko godina nakon otvaranja hotela u ResoLution Signature Restaurant. Arhitektonski biro 3LHD angažovan je na projektu prenamene dela prostora u prezentacionu kuhinju za održavanje škola kuvanja, prezentacija profesionalnih šefova svojim kolegama, za teambuiding aktivnosti i slično.

Oblikovanje i atmosfera nastavljaju se na prepoznatljivo vizuelno rešenje hotela, koji je takođe projektovao 3LHD, uz ponešto izmenjen repertoar materijala. Dimljeni hrast i američki orah decentno su se nadovezali na dominantne materijale teraco poda i letvičastog plafona, dajući do znanja da je funkcija prostora, a posledično i njegov karakter, promenjena.

Rotirajući zastakljeni paneli mogu, u zavisnosti od položaja, da propuštaju ili da blokiraju komunikaciju između prostora.

Svojom atmosferom kuhinja ne ostavlja utisak profesionalne, već moderne i ugodne kućne kuhinje. Od ostatka restorana odvojena je nizom rotirajućih zastakljenih panela koji mogu, u zavisnosti od položaja, da propuštaju ili da blokiraju komunikaciju između prostora.

Profesionalna kuhinja u toplom ambijentu

Kako je prostor namenjen pripremanju hrane, njegovo centralno mesto čini ostrvo s četiri profesionalno opremljene radne pozicije, vidljiv većini učesnika koji su slobodno razmešteni u prostoru oko modularnih pomerljivih stolova.

Produžetak unutrašnje kuhinje je jednostavna spoljašnja kuhinja, skladno uklopljena u postojeći ambijent ozelenjene terase restorana, postavljena da privuče pažnju prolaznika a da ne odvuče pogled gosta od doživljaja na tanjiru.

Restoran je površine 192 kvadratna metra, a investitor je bio Maistra d.d. u čijem je vlasništvu i hotel Lone u Rovinju.

Foto: Jure Živković via 3LHD

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *