Nameštaj i oprema

Modularne saksije koje same zalivaju cveće

Hrvatska firma Mondum proizvodi Mediterraneo Planter koji se može i iskoristiti i kao parče nameštaja u enterijeru ili u eksterijeru.

Idete na godišnji odmor ali nemate koga da zadužite da zaliva vaše biljke? Ove saksije rešavaju problem!  Mediterraneo Planter osmislio je za Mondum iz Velike Gorice dizajner Zoran Jedrejčić, koji je inače i art direktor Sajma nameštaja u Beogradu, a prave se od plastike otporne na UV zrake, pa ne gube boju, kao i od modularnih aluminijumskih nogara zahvaljujući kojima je moguće napraviti različite postavke saksija pogodnih za držanje i u stanu ali i na terasi ili u dvorištu.

Plovkom kontrolišete nivo vode u saksiji

Saksija će sama zalivati cveće putem cevčice s plovkom na kojem možete kontrolisati nivo vode.

„Saksija se sastoji od unutrašnjeg i spoljašnjeg dela. Unutrašnji deo služi kao rezervoar za vodu u koji, u zavisnosti od modela, može da stane od 15 do 20 litara vode.“ – kaže za naš portal Zoran Jedrejčić i dodaje: „Kada se biljka zasadi u ovu saksiju i pusti svoj koren, za šta je potrebno oko dva meseca, saksija će sama zalivati cveće putem cevčice s plovkom na kojem možete kontrolisati nivo vode.“ Principom samonavodnjavanja uvek ćete biti sigurni da vaša biljka ima dovoljno tečnosti… čak i kada ste daleko od kuće.

Saksija sa samonavodnjavanjem

I saksija i stočić

Zahvaljujući dizajnu i kvalitetu izrade, Mediterraneo Planter može poslužiti i kao parče nameštaja. U ponudi su različiti modeli, pa ovaj modularni element može poslužiti i kao interesantni stočić za kafu s cvetnim aranžmanom u sredini. Pošto visinu nogara možete podešavati, saksija se može prilagoditi različitim prostorima i ambijentima.

Saksija može poslužiti i kao kafe stočić
Visina nogara se može podešavati

Distribucija u Srbiji

U ponudi su više boja saksija (bela, antracit, tamno braon, crvena i crna) dok nogare mogu biti crne, u boji aluminijuma ili drveta. Prave se u prečniku od 40 ili 80 centimetara sa visinom od 45, 75 ili 95 cm.

Nas je interesovalo i koliko će saksija koštati pa nam je Zoran Jedrejćić odgovorio da će se „Mediterraneo Planter, zahvaljujući Distribuciji, uskoro moći kupiti i na našem tržištu sa cenom od oko 55 evra mada će konačna cena biti uskoro formirana.“

Mediterraneo Planter u antracit boji različitih oblika

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *