Svetski projekti

Hotel Emiliano u Riju po projektu studija Arthur Casas

Spoj luksuza i ekstravagantnih rešenja čini okosnicu enterijera brazilskog hotela na samoj Kopakabani.

U Rio de Žaneiro stigao je Emiliano – luksuzni hotel koji, kao i onaj u Sao Paulu, potpisuje Studio Arthur Casas. Želja klijenata bila je dobiju hotel koji zadovoljava standarde pet zvezdica, ali i standarde gostiju koji u Rio dolaze poslovno ili na odmor.

Na samom ulazu sačekaće ih bar, a potom dalje mogu da se upute u restoran ili u biznis centar, dok gosti koji su namerili da u njemu ostanu produžiće ka privatnom delu s recepcijom. Međutim, pravi biser ovog hotela nalazi se na poslednjem, 11. spratu gde je pored sauna i teretane smešten i infinity bazen iz kojeg pogled puca ka čuvenoj brazilskoj plaži – Kopakabani.

Hotel krasi fasada s perforiranim panelima u tipičnim brazilskim šarama.

Poštujući pravilnik za visinu i udaljenost od plaže, hotel je podeljen u 12 etaža na kojima je raspoređeno 90 apartmana površine od 42 do 120 kvadrata.

Studio Arthur Casas osmislio je fasadu koja ovoj zgradi daje potpuno neobičan izgled. U pitanju su perforirane ploče u tipičnim brazilskim šarama koje pokrivaju celu fasadu, dok se na mestima otvora one pretvaraju u šalukatre koje gosti mogu podesiti po sopstvenoj želji. Čak i kada su paneli potpuno zatvoreni, gosti i dalje mogu uživati u pogledu na more ali uz maksimalnu privatnost.

100% brazilski materijali

Enterijer, koji ide ruku pod ruku s brazilskim modernizmom, inspirisan je delom čuvenog pejzažnog arhitekte  Roberta Burle Marksa koje je izloženo u lobiju hotela. U delu recepcije koriščeni su materijali i teksture koji vuku na zeleni valer, dok detalji od velikih imena brazilskog dizajna pedesetih godina poput Serđa Rordigeza ili italijanskog savremenika Paola Lentija upotpunjuju enterijer. Površine su svetlijih tonova, a svi upotrebljeni materijali su 100% brazilski poput trske, drveta, Parana mermera, granita ili kamena.

Drveni paneli kroz koje prolazi svetlo stvaraju suptilnu atmosferu.

Trodimenzionalni drveni paneli pojavljuju se i u liftovima.

Raskošne sobe

Luskuz i raskoš primetan je i u sobama koje i pored svih detalja odišu jednostavnošću. Kurizitet je staklena pregrada između sobe i kupatila na mestu gde je postavljena samostojeća kada.

Pejzažni elementi pojavljuju se u enterijeru kroz vertikalne bašte na krovu i u restoranu.

Grafičke podloge

Mustra za fasadu
Mustra za fasadu
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Osnova
Detalj fasade
Detalj fasade

Foto: Fernando Guerra | FG+SG

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *