Idu li moda i dizajn enterijer ruku pod ruku? foto: Oleg Stelmah
Enterijeri

Kako način na koji se odevamo direktno određuje naš smisao za uređenje enterijera

Kada klijenti ne mogu da se odluče za stil u kojem će biti uređen njihov novi prostor, dizajneri često pribegavaju jednom starom dobrom triku: upitaju za dozvolu da zavire u njihov ormar!

Odeća može da razotkrije istinu o jednoj osobi i više nego njegov lični dnevnik“, piše Kathryn O’Shea Evans za Wall Street Journal. Njenu izjavu potvrdile su brojne kolege koje kažu da nesigurnim klijentima obično postavljaju pitanja poput „Koje boje obično nosite?“ i „U čemu se osećate udobno?“.

U suštini, sve se svodi na stil, boje i krojeve u kojima se osećamo prijatno. Samim, tim i naš pristup enterijeru ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od našeg pristupa odeći. Zanimljivo je da brojni američki high-end dizajneri uzimaju neobične modne kombinacije i skupocene komade svojih klijenata kao glavni argument kada pokušavaju da ih nagovore da izađu iz zone komfora.

Dizajnerka Suellen Gregory jedna je od onih koji smatraju da moda i enterijer treba da idu ruku pod ruku.

Činjenica je da ljudi mnogo češće eksperimentišu s modom nego sa enterijerom, i to je verovatno zato što uređenje doma zahteva mnogo više vremena, truda i veći budžet. No, u inat tome, veće su šanse da za života promenimo više stilova oblačenja, dok će nam ukus za uređenje enterijera mahom ostati isti.

Stoga, njujorška dizajnerka enterijera Amanda Salles uvek pazi da modni izraz klijenata ne interpretira suviše bukvalno u svoj dizajn. „Ukoliko klijent svaki put kada se nađemo nosi udobnu trenerku, to ne znači da je sofa od flanela pravi izbor za njega. To samo govori da je klijent najproduktivniji i najsrećniji kada se on i njegova porodica osećaju udobno“. 

Zato se sada pitamo šta Amanda misli koja kombinacija ide uz ovaj enterijer:

S druge strane, Bradley Bayou, nekadašnji kreativni direktor američkog modnog brenda Halston, a danas dizajner enterijera u Los Anđelesu, tvrdi da nikada ne bi upario dekor svog doma s onim šti inače nosi. On se prosto vodi idejom da dizajner ne mora nužno da prilagođava svoju viziju prema onome što klijent obično nosi, nego da mu predloži neki novi, sveži identitet.

Ipak, on sam priznaje da se njegov lični stil poklapa s načinom na koji je sredio enterijer svog doma…

https://www.instagram.com/p/BQ3btRgFVuG/?taken-by=bradleybayoudesign

Na kraju, pogledajte da li se o vaša omiljena soba u stanu slaže sa modnim kombinacijama koje obično nosite.

Naslovna fotografija: Otvoreni plakar nasred spavaće sobe u luksuznom stanu u Kijevu

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *