Foto: Daria Scagliola i Edit – Stijn Brakkee
Arhitektura

Kapilarna fasada novog Bulgari butika izgleda kao da je živa

U Kuala Lumpuru je otvoreno novo prodajno mesto prestižnog brenda čija fasada sija – a kako drugo nego – zlatnom bojom.

Renomirana arhitektonska firma MVRDV potpisuje projekat novog butika svetski poznatog brenda Bulgari koji se ogleda u svojevrsnom spoju luksuza i inovativnih materijala. Naime, fasada je izvedena u kombinaciji betona i kompozita koji zahvaljajući specijalnoj rasveti daje materijalu izgled kapirarno ispresecanog kamena pa cela fasada izgleda kao kamen kroz koji teče zlatna krv.

Foto: Daria Scagliola i Edit – Stijn Brakkee

Fasada izgleda kao ispresecan kamen kroz koji teče zlatna krv.

Već više od jednog veka, Bulgari postavlja standarde u estetici, pronalazeći inspiraciju u bezvremenskoj lepoti italijanske umetnosti, koju spaja sa posebnim savremenim elementima.

Firma MVRDV je inspiraciju za redizajn fasade pronašla je u bogatoj istoriji brenda. Objekat u čuvenoj modnoj rimskoj ulici via Candotti i mermerni segmenti fasade podstakli su ovo eksperimentisanje s materijalima. Kao rezultat, fasada u Kuala Lumpuru ima zapanjujuć, ali kako arhitekte kažu organski izgled danju, dok je u noćnoj varijanti još dramatičnija, piše ArchDaily.

Foto: Daria Scagliola i Edit – Stijn Brakkee

Zlatni LED izgled

Ova inovativna fasada rezultat je istraživačkog procesa koji je sproveden u saradnji s tehničkim univerzitetom Delft i Tensoforma. Stakleni elementi fasade isečeni su šablonski, ispunjeni kompozitom, a zatim osvetljeni LED rasvetom u žutoj boji čime je postignut zlatni efekat.

Foto: Daria Scagliola i Edit – Stijn Brakkee

Pristup dizajnu fasada koji spaja sofisticirane detalje sa visoko-kvalitetnim materijalima postaće prepoznatljiva karakteristika Bulgari objekata širom sveta. Prodavnica u Kuala Lumpura prva je u nizu njihovih prodavnica koja je dobila novu fasadu, a uskoro sledi rekonstrukcija ostalih butika takođe po projektu biroa MVRDV.

Foto: Daria Scagliola i Edit – Stijn Brakkee

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *