Crno je ponovo u modi! Foto: Oleg Stelmah
Enterijeri

Kako su tamni tonovi i kvalitetni materijali dali dvosobnom stanu luksuzan izgled

Moderan stil, pregršt umetničkih dela, tamne nijanse i barokni detalji vode glavnu reč u stanu mladog ukrajinskog biznismena.

Kada su dizajneri iz kijevskog 33bY Architecture studija ušli ušli u stan novog klijenta, zatekli su prazan prostor prilično nezgodne osnove u obliku kružnog isečka. No, zahvaljujući funkcionalnoj organizaciji novostvorenog prostora, od njega su napravili pravu komfornu rezidenciju sa velikom spavaćom sobom, dnevnim boravkom, trpezarijom i dva kupatila. Uz upotrebu tamnih tonova i kvalitetnih materijala, ovaj dvosobni stan dobio je luksuznu notu koja privlači pažnju

Veliki prostor podeljen je pomoću staklenog zida kojem se može kontrolisati prozirnost.

Veliki prostor podeljen je pomoću impresivnog staklenog zida zahvaljujući kojem nijedna prostorija u stanu nije ostala bez dnevne svetlosti, pa prostor i dalje deluje kao da se radi o otvorenom planu.

Kako arhitekte navodi za portal ArchDaily, prozirni zid napravljen je od pametnog stakla koje po potrebi može da se zamuti samo jednim klikom na upravljaču.

Povezano: Pametna folija koja postaje prozirna na dodir dugmeta

Crno je ponovo u modi

Pri dizajnu enterijera korišćene su prvenstveno tamne nijanse i materijali različitih struktura poput cigle, afričkog crnog kamena, oniksa, kože, bakra, drveta itd. Po samom ulasku u stani nailazi se na zid izrađen od crnog kamena sa jedne strane i ravne crne površine sa zlatnim dekoracijama na drugoj.

Svetleći oniks daje atmosferu

Dnevni boravak je kombinovan sa kuhinjom, trpezarijom i radnim prostorom. Da bi se uravnotežili tamni tonovi, dodat je panel od oniksa sa pozadinskom rasvetom sa uokvirenom bakarnim ivicama. Tokom noći, ovaj panel stvara prijatnu atmosferu i vidljiv je iz svih delova stana.

Spavaća soba pomoću pametnog stakla može vizuelno da se odvoji od ostatka stana i da korisniku pruži osećaj privatnosti. No, ona sadrži još jedan zanimljiv detalj.

Kada usred spavaće sobe

U pitanju je luksuzna kada postavljena u sam centar garderobera, nedaleko od velikih prozora sa kojih se pruža odličan pogled na okolinu. Inače, i delovi garderobera mogu da se pomeraju pritiskom na dugme, te je u njega stalo mnogo više stvari nego što se čini na prvi pogled.

Kupatilo je urađeno u sličnom stilu kao i ostatak stana, što znači da i ovde postoji jak kontrast među tamnim i svetlim tonovima. Veći deo galanterije je u bakarnim tonovima, dok su police i lavabo crne boje. Zanimljivo je da ovaj dvosobni stan sadrži i malo pomoćno kupatilo u potpunosti uređeno u crnim nijansama.

Osnova stana:

Projekat: 33bY Architecture; Fotografije: Oleg Stelmah

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Jelena

    Luksuzan da, ali hladan, kao da u njemu niko ne živi, nego je izložbeni prostor u pitanju. Not my cop of tea. Osim zanimljive Xenonlight rasvete, ostalo mi je sumorno i hladno.
    Ali da je luksuzno, to da, kao iz časopisa.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *