Prodavnica naočara Morrela u Ljubljani; Foto: Saša Hess
Enterijeri

Alisa u zemlji čuda pronašla na svom putu ljubljansku prodavnicu naočara

Klijent je imao jasnu predstavu koliko modela naočara želi da izloži u kom elementu, te je fioka postala merna jedinica i „gradivni blok“ za čitav enterijer. 

Masivne lampe, rotirajuća ogledala i mnoštvo fioka krase enterijer prodavnice naočara Morela, koji je u ljubljanskom tržnom centru Citypark oblikovala slovenačka dizajnerka Nika Zupanc, našim čitaocima poznata po projektu elegantne komode Tower.

Morela nudi optičarske usluge u slovenačkoj prestonici još od ranih 2000-ih, a 2019. godine pokrenula je sopstvenu liniju naočara, te je Zupanc angažovana da dizajnira kako debitantsku kolekciju brenda, tako i odgovarajući maloprodajni prostor.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Prostore suptilno razdvajaju nežne plave draperije; Foto: Saša Hess

Fioka kao gradivni blok

Novu prodavnicu definišu tanke, nežno plave fioke sa mesinganim kružnim ručicama, koje čine elemente kroz čitav prostor, počev od kase do slobodnostojećih niskih komoda.

„Klijent je imao jasnu predstavu koliko modela naočara želi da izloži na policama, koliko želi da stavi u fioke, a koliko želi da izloži na pultovima. Tako je fioka postala merna jedinica i služila je kao gradivni blok, od kojeg je nastao čitav enterijer“, objasnila je Zupanc.

Foto: Saša Hess

Zupanc je postavila dve ogromne podne lampe sa plisiranim belim abažurima, koje su ručno rađene u Italiji.

Ljubljanska dizajnerka je od ranije poznata po obilatom korišćenju fioka, što najbolje pokazuje već pomenuti Tower – cilindrični ormar sa čak 144 elementa, koji je 2017. godine kreirala za milansku galeriju Orlandi.

Kako bi naglasila ambijent „Alise u zemlji čuda“ u novom prostoru, Zupanc je postavila dve ogromne podne lampe sa plisiranim belim abažurima, koje su ručno rađene u Italiji.

Podne lampa su ručno rađene u Italiji; Foto: Saša Hess

Odmor u stolicama presvučenim plišem

Jedna lampa se uzdiže iznad blagajne, dok je druga smeštena na baršunastom, pufnastom podnom elementu, koji služi i kao element za sedenje.

Ukoliko žele, kupci mogu odmoriti i na visokim stolicama presvučenim plišem, koje su raspoređene po čitavoj prodavnici.

Nežne plave draperije prodajni prostor suptilno razdvajaju od prostora za tretmane i prostorija za popravku naočara.

Ogledala su pričvršćena za elemente tankim mesinganim šinama i svako od njih je u kružnom mesinganom ramu uz mogućnost rotiranja kako bi se odrazili različiti uglovi prostorije.

Nastavak mesinganih šina nosi i nežne plave draperije, koje prodajni prostor suptilno razdvajaju od prostora za tretmane i prostorija za popravku naočara.

Nika Zupanc u enterijeru prodavnice Morela; Foto: Saša Hess

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *